Waarom zijn Brandnetels goed voor je wietplant?

Waarom zijn Brandnetels goed voor je wietplant?

Waarom zijn Brandnetels goed voor je wietplant? Brandnetels zijn een geweldige bron van voedingsstoffen voor uw cannabisplant. Ze bevatten veel stikstof, fosfor en kalium, die alle essentieel zijn voor een gezonde groei. Brandnetels bevatten ook sporenelementen zoals calcium, magnesium en ijzer. Al deze voedingsstoffen bevorderen een sterke groei en voorkomen een tekort aan voedingsstoffen.

 

Bescherm u plant doormiddel van brandnetelsap

Brandnetels bevatten ook verbindingen die uw plant kunnen helpen beschermen tegen ziekten en plagen. De bladeren van de brandnetelplant zijn bedekt met kleine haartjes die een chemische stof afgeven wanneer ze in contact komen met de huid. Deze chemische stof irriteert de huid, maar weert ook veel insecten. Brandnetels kunnen daarom worden gebruikt als een natuurlijke plaagbestrijder.

Eigenschappen van Brandnetels voor de wietplant

Brandnetels hebben ook schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Dit betekent dat zij schimmelziekten zoals echte meeldauw en zwarte stip kunnen helpen voorkomen en behandelen. Brandnetels kunnen ook worden gebruikt om bacteriële ziekten zoals botrytis en Pseudomonas te behandelen.

Waarom zijn Brandnetels goed voor je wietplant?

hoe maakt u bestrijdingsmiddel van een brandnetel?

Om brandnetels te gebruiken als om ongedierte te bestrijden: hak de bladeren fijn en strooi ze rond de basis van uw plant. Om brandnetels te gebruiken als behandeling tegen ziekten, maakt u een thee door de bladeren 10 minuten in kokend water te laten trekken. Zeef de thee en besproei de aangetaste delen van uw plant ermee.

Brandnetels zijn een geweldige manier om de gezondheid van uw cannabisplant op natuurlijke wijze te verbeteren. Ze zijn gemakkelijk te vinden en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Dus als uw plant er de volgende keer wat slecht aan toe is, grijp dan naar de brandnetels!

 

Brandnetels voor wietplant

 

Hoe herken je een brandnetel?

Brandnetels zijn een snelgroeiende, kruidachtige plant die tot 2 meter hoog kan worden. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben gekartelde randen. Ze zijn bedekt met kleine haartjes die bij contact met de huid een chemische stof afgeven die een branderig gevoel veroorzaakt. Brandnetels komen overal ter wereld voor en komen vooral voor in Europa en Noord-Amerika.

De beste tijd om brandnetels te oogsten is in het voorjaar, wanneer de plant jong is en de bladeren het zachtst. Draag handschoenen bij het oogsten om te voorkomen dat u in contact komt met de brandharen. Brandnetels kunnen vers of gedroogd worden gebruikt. Om ze te drogen hangt u ze gewoon op.

 

Waarom de grond gebruiken waar de wietplant groeit?

De grond waarin een cannabisplant groeit, zit vol nuttige micro-organismen die de plant helpen voedingsstoffen op te nemen en ziekten te bestrijden. Wanneer u uw eigen cannabis kweekt, hebt u volledige controle over de kwaliteit van de grond. Dit betekent dat u ervoor kunt zorgen dat uw planten de best mogelijke start in het leven krijgen.

Als u cannabis kweekt in grond, moet u ook voedingsstoffen aan de grond toevoegen om ervoor te zorgen dat uw planten alles hebben wat ze nodig hebben om te groeien. Brandnetels zijn een geweldige manier om dit te doen. Brandnetels zijn niet alleen een bron van essentiële voedingsstoffen, maar bevatten ook verbindingen die de gezondheid van uw plant kunnen verbeteren.

Waarom zijn brandnetels voor je wietplant?

Hoe vaak moet ik mijn cannabis bemesten?

Het antwoord op deze vraag hangt af van het soort cannabis dat u kweekt, de grootte van uw plant en de kwaliteit van uw grond. Als u cannabis in aarde kweekt, moet u uw planten om de twee weken bemesten met een hoogwaardige organische meststof. Als u een hydrocultuursysteem gebruikt, moet u uw planten bemesten met een hoogwaardige organische meststof elke week.

 

Kan ik brandnetels gebruiken als mulch?

Ja, dat kan! Brandnetels zijn een uitstekende bron van organisch materiaal en vormen een geweldige mulch voor cannabisplanten. Leg gewoon een laag verse of gedroogde brandnetels rond de basis van uw plant. De brandnetels helpen de de grond houdt vocht vast en voorkomt dat onkruid wortel schiet.

Mulch voor wietplant

Buiten wiet kweken met brandnetels als voeding?

Is dus zeker aan aanrader, vooral als je kosten wilt besparen! en je kan combinatieplanten voor het dekken van de plant en de goede bodem.

 

Wist je dat de brandnetel familie wiet plant ?

verschillende kwekers vinden van wel.

Heeft u nog andere tips voor het kweken van gezonde cannabisplanten?

Hier volgen nog enkele tips voor het kweken van gezonde cannabisplanten:

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.