Schimmels op de wietplant?

Alternaria op wietplant

Schimmels zijn een van de meest voorkomende problemen voor telers. Deze kleine organismen kunnen een ravage aanrichten in een gewas, ziekten veroorzaken en de planten onder druk zetten. De eerste stap bij het aanpakken van het probleem is vaststellen welk type schimmel aanwezig is.

Er zijn verschillende soorten schimmels die cannabisplanten kunnen aantasten, waaronder echte meeldauw, botrytis (grauwe schimmel), alternaria, fusarium en verticillium. Elk type schimmel heeft verschillende symptomen en vereist verschillende behandelingsmethoden.

Wat is meeldauw op  wietplant?

Echte meeldauw is een van de meest voorkomende soorten schimmels op cannabisplanten. Deze schimmel verschijnt als een witte poederachtige substantie op de bladeren en toppen. Hij kan zich verspreiden snel, waardoor de bladeren vergelen en afsterven.

Botrytis (grijze schimmel) is een andere soort schimmel die cannabisplanten kan aantasten. Deze schimmel verschijnt als een grijze of bruine waas op de bladeren en toppen. Hierdoor kunnen de bladeren verwelken en afsterven.

schimmels op wietplant

Wat kan je doen aan meeldauw?

De beste manier om schimmel aan te pakken is te voorkomen dat het ontstaat. Dit kunt u doen door te zorgen voor een goede ventilatie en luchtcirculatie in uw kweekruimte. U moet ook voorkomen dat uw planten te veel water krijgen.

Als u meeldauw op uw planten aantreft, is het belangrijk om snel te handelen. Verwijder alle aangetaste delen van de plant en gooi ze weg in een afgesloten zak. Vervolgens moet u uw kweekruimte grondig schoonmaken.

U kunt ook chemische behandelingen gebruiken om meeldauwsporen te doden. Deze producten kunnen echter schadelijk zijn voor mens en dier, dus ze moeten voorzichtig worden gebruikt.

Wat is Alternaria?

Alternaria is een soort schimmel die zowel binnen als buiten kan voorkomen. Deze schimmel verschijnt als donkere vlekken op de bladeren en kan ervoor zorgen dat de bladeren geel worden en afvallen.

Alternaria op wietplant

Hoe kan je Alternaria bestrijden?

De beste manier om Alternaria aan te pakken is voorkomen dat het zich ontwikkelt. U kunt dit doen door te zorgen voor een goede ventilatie en luchtcirculatie in uw kweekruimte. U moet ook voorkomen dat u uw planten te veel water geeft.

Als u Alternaria op uw planten aantreft, moet u alle aangetaste delen van de plant verwijderen en weggooien in een afgesloten zak. Vervolgens moet u uw kweekruimte grondig schoonmaken.

U kunt ook chemische behandelingen gebruiken om Alternaria-sporen te doden. Deze producten kunnen echter schadelijk zijn voor mens en dier, dus ze moeten voorzichtig worden gebruikt.

Wat is Fusarium?

Fusarium is een schimmelsoort die zowel binnen als buiten kan voorkomen. Deze schimmel verschijnt als bruine of bruine vlekken op de bladeren. De bladeren kunnen verwelken en afsterven.

Hoe kunt u Fusarium bestrijden?

De beste manier om Fusarium te bestrijden is te voorkomen dat het zich ontwikkelt. Dit kunt u doen door te zorgen voor een goede ventilatie en luchtcirculatie in uw kweekruimte. U

Fusarium is een soort schimmel die de wortels van cannabisplanten aantast. Deze schimmel kan de wortels doen rotten, wat leidt tot stress bij de plant en de dood.

Hoe ziet de schimmel Fasurium er uit ?

Fusarium verschijnt als bruine of bruine vlekken op de bladeren van cannabisplanten. De bladeren kunnen verwelken en afsterven.

Hoe kunt u Fusarium bestrijden?

De beste manier om Fusarium te voorkomen is te zorgen voor een goede ventilatie en luchtcirculatie in uw kweekruimte. Ook moet u voorkomen dat uw planten te veel water krijgen. Als als u Fusarium op uw planten aantreft, moet u alle aangetaste delen van de plant verwijderen en weggooien in een afgesloten zak. Vervolgens moet u uw kweekruimte grondig schoonmaken.

U kunt ook chemische behandelingen gebruiken om Fusarium-sporen te doden. Deze producten kunnen echter schadelijk zijn voor mens en dier, dus ze moeten voorzichtig worden gebruikt.

Wat is Verticillium voor schimmel?

Verticillium is een schimmelsoort die zowel de wortels als de bladeren kan aantasten van cannabisplanten. Deze schimmel verschijnt als kleine, zwarte vlekken op de bladeren en kan ervoor zorgen dat de bladeren vergelen en afsterven.

Wat kan je doen tegen schimmel wietplant bestrijden?

Bij elke vorm van schimmel is het belangrijk onmiddellijk actie te ondernemen. Deze problemen kunnen zich snel verspreiden en ernstige schade toebrengen aan uw gewas. De beste manier om deze problemen te voorkomen is een goede hygiëne en netheid in de kweekruimte. Zorg ervoor dat u al uw apparatuur desinfecteert en houd uw kweekruimte vrij van rommel. Als u vermoedt dat uw planten een schimmelprobleem hebben, raadpleeg dan een deskundige voor de behandelingsmogelijkheden.

2 reacties op “Schimmels op de wietplant?

  • wietzaden zegt:

   Beste Rita dat kan inderdaad heel goed kloppen, Wij zullen binnenkort een blog hier over schrijven. Omdat dit wel een vraag is die wij vaker krijgen alleen het verschild per situatie.

   Met vriendelijke groet,

   FSO klantenservice

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.