Bestrijding tegen spint

Bestrijding tegen spint

goedkoopste-wietzaden-van-nederland

Bestrijding tegen spint :Voor handige kweektips bent u bij ons op het juiste adres! Freeseedsonline beschikt over een handige blog waar allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Maar niet alleen dat Freeseedsonline beschikt ook over een ruim assortiment aan wietzaden. Neem gerust een kijkje in ons assortiment.

Spint

Spint is een infectie wat voorkomt bij het kweken van een plant. Spint tast planten aan doormiddel van gaatjes de prikken en de voedingstoffen eruit te zuigen. Spint zit het liefst onder de bladeren en als ze er lang genoeg zitten dan kan de plant sterfen.

spint   spint

Bestrijding tegen spint

Het beste is om de spint te voorkomen. Spint is dol op droge en warme omgevingen. Hou daarom uw wietplanten en de omgeving licht vochtig. Merk je wat aantastingen verwijder het dan zo snel mogelijk. Het beste is om daarna de wietplant af te spoelen met spiritus en wat zeepsop. Wat je ook kan gebruiken tegen spint zijn predatoren. Deze predatoren zullen jagen op de spint. Chemische middelen zijn ook een hulpmiddel om spint te bestrijden. Alleen is het nadeel hiervan dat spint zichzelf resistent kan maken tegen chemische middelen. Hierdoor gaat niet alle spint weg maar blijven sommige leven.

Verschillende soorten spint

Spint heeft verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld de Kasspint dit is een rode spintmijt. De Kasspint kan je vaak herkennen aan de twee zwarte stippen op hun geelgroene lijf. In de winter wordt de kleur van de Kasspint rood. De Ligustermijt is een platte ovale spintmijt. Deze zitten vaak op ligusterhagen maar ook op orchideeën. Orchideeën mijt de naam zegt het al. De Orchideeën mijt is dol op orchideeën. De Orchideeën mijt lijkt daarom veel op de ligustermijt. De Palmmijt zijn platte spintmijten deze kunnen de kleur rood, geel en groen hebben. Bonenspintmijt deze spint gaat vooral af op groentes en fruit. De bonenspintmijt heeft aan de onderkant leerachtige bladeren.

Bekijk ook

Wietkweken voor beginners

Autoflower wietzaden

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.