Cannabis kweken

Looking for tips on how to grow cannabis? Below we will talk about growing Cannabis and some tips such as: place, water, soil, insects & snails, soil and fungi. If you have made the decision to grow Cannabis, it is important to achieve the best possible result. It is good to know that it is a lot more difficult to grow Cannabis outdoors in the Netherlands than in other tropical countries, but certainly not impossible. A number of factors are important to grow good Cannabis:

 • Grow with cannabis seeds that are suitable
 • The right place to grow is critical
 • Growing the strain that suits the growing site

It depends on which country you want to grow Cannabis in. In the Netherlands, most growers start growing outdoor cannabis around the end of May and early April. The harvest is usually ready around the end of August. However, this depends on the type of cannabis you are going to grow.

cannabis  growing cannabis

Growing cannabis outdoors

Growing cannabis outdoors is a matter of experience. It depends on the type of cannabis how much attention the plant requires. Haze varieties are very difficult to grow outside in the Netherlands. Popular Cannabis strains for outdoor cultivation in the Netherlands are:

Om buitenwiet te kweken heb je een geschikte kweekplek nodig. Er zijn verschillende factoren waar u rekening mee dient te houden bij het kiezen van kweekplek om buitenwiet te telen. Het is van belang dat de plant 18 uur zonlicht krijgt tijdens de groeiperiode. Hoe meer zonlicht hoe beter. Tijdens de bloeiperiode hebben de meeste planten nog maar 12 uur zonlicht nodig. Houdt hier rekening mee al u begint met buitenwiet te kweken.

Cannabis kweken voor beginners

Als u besloten heeft om Cannabis te kweken is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om Cannabis te kweken. De meeste kwekers kiezer ervoor om in te kweken in kweekpotten. Kweekpotten hebben als voordeel dat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Wanneer u ervoor kiest om buitenwiet te kweken en vooral in Nederland krijgt u te maken met wisselende weersomstandigheden. Het is daarom van belang dat de plan makkelijk te verplaatsen is. Een andere manier om Cannabis te kweken is om planten te laten groeien in volle grond. Buiten kwekers maken vaak gebruik van deze techniek, omdat de plant op deze manier groter wordt dan in een pot.

Een aantal belangrijke aspecten om succesvol Cannabis te kweken zijn:

 • Seizoen van het jaar
 • Geschikte kweekplek
 • Wiet zaadjes voor binnen/buiten
 • Juist kweekmateriaal

cannabis drugs

Tips om Cannabis te kweken

Kweekplek om Cannabis te kweken
De ligging van waar jij je planten gaat laten groeien is belangrijk. Zorg ervoor dat er genoeg zonlicht is, niet te vochtig en een gezonde grond. Hoe meer zon, hoe beter het is voor de plant. Voorkom vochtige plaatsten, als je een plek hebt in je tuin waar mos groeit dan is deze niet geschikt.

wiet kweken voor beginners, wietzaadjes voor binnen

Water voor de Cannabisplanten

Het beste is om de planten zelf water te geven. Kraanwater bevat meestal een hoge PH waarde. Een regenton is een handige manier om regenwater op te slaan. Houd er rekening mee om de planten niet te veel water te geven. Als u teveel water geeft dan zijn de wortels constant nat en hierdoor kan de plant langzaam sterven.

Let op voor insecten & slakken

Als u buiten Cannabis gaat kweken let dan op voor insecten en slakken. Buiten met insectenspray spuiten kan een beetje vervelend zijn. Hang daarom gewoon een plakstrip op tegen de insecten. Om geen last van slakken te hebben kunt u een Slakken klein stripje koperdraad vlakbij de plant neer te zetten.

Zorg voor goede kweekgrond

Een goede tip voor Buitenwiet kweken is het volgende: Brandnetels zijn familie van de wietplant en deze groeien in dezelfde omstandigheden. Dit kan dus een goede indicatie zijn om te kijken of een wietplant ergens kan groeien. Als je ergens een brandnetel plant ziet dan is het daar een geschikte plek voor een wietplantje.

Schimmels op de Cannabisplant

Toprot is een schimmel en dit ontstaat bij vochtige plaatsen. Door goed op het blad te letten dat uit de top groeit, kunt u vroegtijdig Toprot ontdekken. Het komt meestal voor bij jonge plantjes en stekjes en niet bij grotere sterke planten. Het enige wat u tegen Toprot kan doen is de geïnfecteerde stukjes ruimschoots eruit te knippen en het schaartje ondertussen te blijven desinfecteren. Zodra u Toprot op de plant heeft dan is deze meestal al verloren mits u er snel bij bent. Daarom is het van groot belang om de planten goed in de gaten te houden.

Tips Cannabis kweken

 • Zorg voor een goede plek met veel zon
 • Vermijd vochtige plaatsen
 • Geef je plant regenwater
 • Zorg voor een gezonde ondergrond
 • Hang een plakstrip op tegen insecten

Goedkope Cannabis zaden online bestellen

You can order cheap Cannabis seeds from FSO at the best prices. We have a wide range of cannabis seeds of the highest quality. All our cannabis seeds are feminized and always fresh in stock. Order your Cannabis seeds quickly and cheaply.

also look at

 

Buy autoflower cannabis seeds

You will find the best autoflowers for outdoors at Free seeds online for the best price and the highest quality. We have a wide range of autoflower cannabis seeds for the lowest price.

With us you also get every 4th seed for free!

Autoflower cannabis seeds

Popular seeds