Hoe je marijuana buiten kunt kweken

Hoe je marijuana buiten kunt kweken

hoe je marijuana buiten kunt kweken? Er zijn diverse redenen om marijuana buiten te kweken. Bijvoorbeeld wanneer je in een warm land woont, want hennep planten groeien het beste in een tropisch klimaat. Wanneer er van nature veel warmte, zonlicht en frisse licht aanwezig is kun je eenvoudig marijuana buiten kweken. Toch groeien wietplanten buiten anders dan binnen, door wisselende weersomstandigheden heb je minder controle over alle aspecten die komen kijken bij de kweek van cannabis. Op deze pagina helpen we jou om een begin te maken met buiten marijuana kweken.

 

Waarom zou je marijuana buiten kweken?

Je kent marijuana ook wel als wiet, hennep of cannabis. Het zijn allemaal namen voor dezelfde plant. Naast wiet als recreatieve softdrugs wordt het ook voor medicinale doeleinden gebruikt. In steeds meer landen is het toegestaan om cannabis producten te roken en op andere manieren te consumeren. Soms alleen op medisch voorschrift, maar ook als genotmiddel onder vaak strenge voorwaarden. Zo zijn er veel mensen die wiet gebruiken om rustig te worden en depressie tegen te gaan, die komen dan in aanmerking voor een specifieke hoeveelheid cannabis via de arts. Het kan ook verlichting brengen bij bijvoorbeeld artritis en andere chronische aandoeningen. Ook worden er testen uitgevoerd bij de behandeling van kanker en sclerosis. Het is dus niet vreemd dat steeds meer thuiskwekers voor eigen gebruik aan de slag gaan met marijuana kweken.

Hoe je marijuana buiten kunt kweken

Buiten marijuana kweken kent verschillende voordelen zoals:

 

 • Je hoeft minder geld uit te geven om marijuana buiten te kweken.
 • Als de bodem vochtig en voedingsrijk is hoef je zelf niet zoveel water of plantenvoeding te geven.
 • Het is niet nodig om dure lampen aan te schaffen mits er voldoende zonlicht is.
 • Ook extra ventilatie is in de buitenlicht niet nodig.
 • De planten hebben meer ruimte om te groeien, zo kun je een hogere opbrengst per plant tegemoet zien.
 • Hoewel je een beetje groene vingers en wat eenvoudig gereedschap nodig zult hebben, hoef je geen kapitaal uit te geven aan speciale apparatuur en werktuigen.

 

Zo kies je een goede plek om marijuana buiten te kweken

Op het moment dat je besluit om buitenshuis aan het werk te gaan, zul je als eerste nadenken over een geschikte locatie. Je hebt in dit stadium al uiteenlopende mogelijkheden, een deel daarvan is afhankelijk van jouw persoonlijke doelstellingen. Zo moet je rekening houden met het aantal planten dat je wilt zaaien, waar je zelf woont, of er legale consequenties zijn en of je op eigen land of elders hennep wilt gaan verbouwen. Je kunt in je eigen achtertuin beginnen, of ergens op een afgelegen plekje in het bos. Wanneer je de juiste locatie hebt gekozen wordt het tijd voor de volgende stap in het proces.

 

Wanneer je buiten marijuana gaat kweken is het aan te raden om het ontkiemingsproces vooraf te laten beginnen. Zo maak je een vliegende start als je in de volle grond gaat kweken. Zorg dat je voldoende potten of zakken paraat hebt met vochtige aarde. Uiteraard zul je ook voldoende ruimte nodig hebben voor het ontkiemingsproces. Wanneer de ontkiemde zaden bladeren gaan vormen zullen ze voldoende licht nodig hebben om verder te groeien. Ook moet de temperatuur in orde zijn.

 

Als je marijuana buiten gaat kweken in de volle aarde moet je er zeker van zijn dat de aarde geschikt is. Het vochtpeil moet goed zijn en de bodem moet voldoende voeding bevatten. Met name wanneer je buiten gaat zaaien zonder vooraf te ontkiemen zal het vochtigheids peil van groot belang zijn. Op dit moment speelt zonlicht nog geen rol, maar felle zon kan wel de aarde uitdrogen. Wietzaden hebben veel vocht nodig zonder doorweekt te zijn.

 

8 tips voor buiten marijuana kweken

Wietzaden kun je zowel binnen als buiten laten uitgroeien tot prachtige hennepplanten. Er zijn wel een aantal verschillen tussen binnen kweken of buiten. Wanneer je buiten aan de slag gaat moet je zoveel mogelijk van tevoren plannen, je hebt namelijk niet dezelfde controle tijdens de groei-en bloeifase die je wel hebt bij binnen wiet kweken. Sommige soorten cannabis hebben speciale zorg nodig vanaf het prille begin, andere planten kunnen wat meer hebben. Vergeet niet dat de wietplanten buiten een stuk groter kunnen worden, je hebt dus voldoende ruimte nodig en privacy. Hier zijn een aantal praktische tips bij marijuana buiten kweken:

 

 1. Zoek eerst naar een geschikte locatie om te kweken.
 2. Maak een keuze voor ontkiemen alvorens te planten, of direct in de aarde te zaaien.
 3. Als je kiest voor ontkiemen in potten of zakken, moet je deze vullen met goede aarde die de juiste vochtigheidsgraad heeft. Houd de aarde ook op de ideale temperatuur zodat de kans op gezonde zaailingen het grootste is.
 4. Wanneer de zaailingen zijn verschenen kun je ze naar grotere potten overbrengen, of direct in de volle aarde planten.
 5. De planten kunnen alleen goed groeien wanneer ze in vochtige aarde staan met voldoende zonlicht en warmte. Je hoeft ze in deze fase overigens niet heel veel water te geven, vochtige aarde is voldoende voor de ontwikkeling van wortels, stelen en bladeren.
 6. Na enkele weken groei wordt het tijd om wat plantenvoeding toe te voegen. Je kunt zelf compost maken of gewoon plantenvoeding kopen die speciaal geschikt is voor marijuana planten. Overvoeding is misschien nog wel slechter dan ondervoeding, geef dus niet teveel voeding aan de planten.
 7. Geef de wietplanten regelmatig water, ook hier is teveel water niet goed. Dan kunnen de wortels gaan rotten en de planten verdrinken.
 8. Geduld is een schone zaak. Je zult met buiten marijuana kweken pakweg vijf maanden moeten wachten tot je kunt oogsten, afhankelijk van het type wietzaden.

 

Wanneer je buiten marijuana kweekt kun je een grotere opbrengst tegemoet zien dan bij binnen kweken. Dat betekent overigens niet dat er geen risico’s aan kleven. Zo is het lastiger om ongedierte, schimmels en insecten te bestrijden. Wanneer de planten op openbaar terrein staan of duidelijk in het zicht, kunnen de planten gestolen worden. Ook heb je minder controle over zonlicht en neerslag. Van zaaien naar oogsten duurt langer dan bij binnen kweken het geval is, je kunt vaak slechts eenmaal per seizoen oogsten. Maar laat je niet ontmoedigen, al veel mensen hebben succesvol buiten marijuana gekweekt!

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.