Hoeveel water heeft een wietplant nodig?

Water aan je wietplant geven

Hoeveel water heeft een wietplant nodig?

Hoeveel water heeft een wietplant nodig? Ligt aan de omgeving en omstandigheden waar de wietplant zich begeeft. In het begin stadium van een plant heeft die minder water nodig om te zorgen dat de aanzet van wortelen te versterken. Als je weinig water geeft in het begin zullen de wortelen van de plant gaan zoeken naar water en zich beter verspreiden. Waardoor de bos wortels groter word en in de toekomst groter en beter zal gaan drinken ,vergeet niet dat ze niet moeten uitdrogen dus goed opletten in het begin van het plantje.

Hoeveel water heeft een wietplant nodig

Meten is Weten

De beste manier om het te Meten is om je vinger kootje van je wijsvinger in de grond te stoppen en te kijken of er dan nog aarde aan blijft zitten zo ja is de aarde nog vochtig genoeg. Hou er wel rekening mee dat het door warmte snel kan verdampen. Kwekers die binnen of buiten kweken moeten niet vergeten dat de PH van hun medium op natuurlijke wijze altijd veranderd als je plant aan het ontwikkelen is en voedingstoffen verbruikt. Dit is echter vaak een uitdagen voor pro kwekers die het beste resultaat willen hebben.

Meer weten over wietplanten:

Ervaren telers leren hun planten te lezen

Je kan op veel verschillende manieren je plant lezen kijk of het blad een andere kleur of vorm krijgt, gaat die hangen of juist niet hier kan je meer lezen over de meest voorkomende ziektes van een wietplant. Is tegelijk een basis waar je al een stukje verder mee komt tijdens je eerste kweek.

Te weinig water voor je wietplantTe veel water wietplant

Water geven op gevoel

Je kan vaak aan de plant zien wat het probleem is zoals hierboven word weergegeven afbeelding 1 is te weinig water en afbeelding 2 is te weinig water. Hier kan je veel dingen aan doen en zou je beter moeten opletten als dit voor is gekomen. foutje is snel gemaakt in Nederland met de onverwachte weersomstandigheden soms is het ineens heel warm of gaat het ineens heel hard regenen.

Water wietplant

Water voor de wietplant is belangrijk net als voeding voor je kind en zal dan ook zeker een aanrader zijn om er voeding bij te gebruiken. Vaak de eerste twee week heeft een plant weinig voeding nodig maar het moment dat het een echt plant word mag je al wel beginnen met voeding en zorgen voor een goeie zonnige plek waar de plant zich goed kan ontwikkelen.

PH waarde voor je wietplant

De beste PH waarde voor je plant is zeker belangrijk op verschillende mediums hier onder vind je een PH schema. Helaas zijn ph meter vaak best duur en daarom raden wij aan om met u eerst kweek gewoon op aarde te gaan want dan kan er niet veel fout gaan en heeft u helemaal geen ph meter nodig als u goeie growshop aarde gebruikt om te kweken.

Elke wietplant is anders

De enne wietplant is zuurder, andere meer alkalische. En water kan ik verschillende regio’s anders zijn en verschillende omgevingsfactoren deze kunnen allemaal een andere PH identiteit hebben.

Hoe kan je het beste deze dans van zuur en basis beheren om een goeie wietoogst te krijgen.

Je zou eerst moeten verdiepen in de basis kennis van PH moeten leren om er goed mee om te kunnen gaan hierover meer in onze volgende blog.

Regen water voor je wietplant?

Regenwater voor je wietplant kan natuurlijk ook vergeet niet dat het water niet stil staan want dan heb je grote kans dat er beestjes in zitten of ziektes. Je kan het beste zorgen dat het water in beweging blijft door middel van een pompje.

Regenwater voor je wietplant

Water met guerilla kweken.

Wil je guerilla kweken dan moet je goed opletten dat er water in de buurt is, zodat je makkelijk erbij kan komen en water kan pakken bij extreme droogte. Je kan er ook voor kiezen om dicht bij een slootje gaat kweken waardoor de bodem van de aarde vaak goed nat blijft en de plant de wortels erheen kan trekken. Hoeveel water heeft een wietplant nodig licht echter aan de omgeving. De beste plek om guerilla te kweken

Water met voeding er in

Voeding heb je in verschillende soorten en merken. Wij adviseren dat u goed de verpakking moet lezen om te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid voeding krijgt.

Lees je wietplant

Lees je wietplant goed want er zijn veel dingen waar je aan kan zien of de plant voldoende water heeft of juist teveel water. Je kan ook duidelijk vaak zien of die teveel of te weinig voeding heeft hieronder een paar duidelijke voorbeelden van ziektes en te korten.

Verschil autoflower soorten en Gefeminiseerde soorten

Autoflower wietplant zijn vaak makkelijker in te schatten omdat die vrij snel de maximale grote bereikt ondanks dat die nog wel blijft doorgroeien zal die minder drinken als een gefeminiseerde plant want die heeft een veel langere groei periode en zal dus ook veel meer drinken.

Lees ook onze andere blogs

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
Beste klant wij maken gebruik van de AVG wetgeving en hier kunt u de informatie er over lezen. Daarnaast geeft u door akkoord te gaan met onze AVG wetgeving aan dat u 18 jaar bent of ouder.
%d bloggers liken dit: