Dieven en Toppen

Wietplant dieven

Dieven en Toppen

Binnen wordt er veel gebruikt gemaakt van dieven en toppen, ook buiten kan dit een positief effect hebben op jouw wietplanten. Wanneer je de planten tijdens de groeifase enkele keren gaat toppen zul je niet alleen meer toppen krijgen, de plant zal ook een stuk lager blijven. Buiten is dat een voordeel omdat ze minder opvallen bij jou in de achtertuin of op het balkon. Zo houd je pottenkijkers buiten zoals buren, politie en dieven. Daarnaast kun je lage planten ook veel eenvoudiger controleren op ziektes als toprot en ongedierte.

 

Bij toppen knip je de bovenste groeischeut van een hoofdtop of tak. De scheuten die er direct onder liggen zullen vervolgens uitgroeien tot nieuwe takken waarmee je het dubbele aantal toppen zult krijgen. Normaal gesproken leveren twee toppen meer opbrengst dan een enkele top.

 

Dieven is een effectieve techniek voor binnengebruik die ook buiten goed ingezet kan worden. Bij het dieven haal je de onderste scheuten en toppen weg in zowel de eerste weken van de bloeifase als in de latere fase. Daarmee zal alle beschikbare energie naar de hoger gelegen toppen gaan met als resultaat een hogere opbrengst. Niet alleen worden de overgebleven toppen groter, je hoeft ook minder te oogsten bij de kleine toppen onderin.

wietplant FimmenDieven en toppen

Train jouw wietplanten buiten

Je kunt de natuur zijn gang laten gaan en jouw wietplanten buiten laten groeien op hun eigen tempo. Door jouw planten een handje te helpen en ze op de juiste wijze te “trainen” behaal je betere resultaten dan ooit! Maak jouw wietplanten fitter en sterker met deze oefeningen!

Er zijn een aantal voordelen die “trainen” van jouw wietplanten heeft op het resultaat. Wanneer je bijvoorbeeld jouw planten buitenshuis wat minder in het zicht wilt laten komen, wanneer je de toppen meer licht wilt laten vangen en wanneer je rotting aan de toppen en wortels wilt voorkomen. Zelfs al kun je de zon niet beïnvloeden, kun je wel jouw wietplanten trainen om beter te presteren.

Wietplant Dieven

Meer tips and tricks om jou wietplant te trainen