Cannabis en combinatieteelt, hoe werkt het?

Cannabis en combinatieteelt

Cannabis en combinatieteelt

 

Vaak worden wietplanten gekweekt als monocultuur, dat houdt in dat de wietplant de enige plant is die verbouwd wordt op een specifieke locatie. Zoals bij meerdere gewassen het geval is kun je met combinatieteelt betere prestaties behalen voor wiet en andere gewassen, en daar profiteren kwekers over de hele wereld van. De voordelen van cannabis en combinatieteelt lees je op deze pagina.

 combinatie teelt

Wat is combinatieteelt?

Bij combinatieteelt worden verschillende planten in de buurt van elkaar of in combinatie met elkaar gekweekt. De diverse gewassen met ieder hun unieke kenmerken oefenen een positieve invloed op elkaar uit. Je kunt hierin verschillende combinaties maken met als voorwaarde dat de unieke eigenschappen elkaar aanvullen. Het is uiteraard ook mogelijk dat er gewassen zijn die bij combinatieteelt elkaar juist dwars zitten. Zo zijn er bijvoorbeeld planten die bepaalde stoffen afscheiden waar andere planten niet tegen bestand zijn. Dat heeft een negatieve impact op de gewassen.

meer kweek technieken vind je op deze volgende blogs: dieven en toppenFimmen wietplantbud swelling

Waarom cannabis en combinatieteelt goed samengaan

Voor veel gewassen heeft het toepassen van combinatieteelt voordeel voor de planten, en dat geldt ook zeer zeker voor wietplanten. Wanneer je kweekt op aarde die van zichzelf te weinig voedingsstoffen biedt, kun je het ecosysteem op peil brengen door gisten, bacteriën en schimmels toe te voegen met planten op de eerste laag van de bodem. Door verschillende gewassen door elkaar te kweken kun je ongedierte weren en de wietplanten op een natuurlijke wijze beschermen.

 

Conclusie cannabis en combinatieteelt

Ongeacht welke planten je ook gaat kweken, door een omgeving in te richten die voedzaam is kun je het resultaat op een positieve wijze beïnvloeden. Wanneer je als hobby bezig bent met wiet kweken zul je zeker voordeel kunnen behalen door combinatieteelt toe te passen. Bij cannabis wordt doorgaans monocultuur toegepast, toch kun je vrij eenvoudig overschakelen naar combinatieteelt voor jouw wietplanten. Zo kun je van een standaard oogst een topresultaat maken dankzij de combinatie met geschikte gewassen.

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.