Cannabis Indica

Cannabis Indica

Cannabis Indica geschiedenis : Hoewel de naam anders doet vermoeden komt de Cannabis Indica hoogstwaarschijnlijk uit Afghanistan of het Zuid Aziatische subcontinent. Lamarck was de eerste botanicus in Europa die deze soort heeft geclassificeerd. De monsters kwamen uit India waardoor de naam Cannabis Indica is gekozen.

Hoe herken je een Indica plant?

De plant van de Indica heeft een compacte vorm met relatief dikke stelen. Normaal gesproken zal de lengte niet meer zijn dan pakweg twee meter. De bladeren zijn te herkennen aan de donkergroene kleur. Afhankelijk van de plant kan de kleur zelfs donkerblauw of groen zwart zijn. Daarnaast hebben de bladeren brede sprieten met een korte lengte. In vergelijking met de Sativa planten zijn de zijtakken aanzienlijk dichter begroeid, dit zie je duidelijk terug in de vorm van de plant die aan een struik doet denken. De bloemen van de Indica groeien als dikke clusters om de knopen van vrouwelijke planten. De knopen zijn de plekken waar bladeren uit de takken en de steel groeien. Omdat de bloemen vol zijn wegen ze doorgaans meer dan bloemen van de Sativa plant.

 

Waar kun je de Cannabis Indica voor gebruiken?

Indica planten hebben doorgaans een hoog gehalte aan de cannabinoïden CBN, CBD en THC. In vergelijking met andere cannabinoïden ligt het THC gehalte van de Cannabis Sativa doorgaans hoger, de Cannabis Indica heeft van alledrie de eigenschappen een behoorlijke hoeveelheid. Het effect van de Indica rassen zijn vaak lichamelijk sterker te ervaren. Denk hierbij aan een verhoogde, lichamelijke gevoeligheid, ontspanning van de spieren, rode ogen en een droge mond. Dit effect wordt vaak “stoned” genoemd, wat in feite het tegenovergestelde effect is van de “high” die je bij de Sativa rassen zult ervaren. De Indica plant heeft wel degelijk ook psychoactieve effecten, daarnaast is er ook een lichamelijk verdovend aspect waar te nemen. Omdat de vezels van de Indica minder geschikt zijn voor industrieel gebruik wordt deze plant vooral gebruikt voor de psychoactieve en medicinale eigenschappen. Je vindt deze rassen veel terug bij medische toepassingen en als medische marihuana.

Lees ook een van onze blogs:

Cannabis Sativa

Gefeminiseerde wietzaadjes

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
Beste klant wij maken gebruik van de AVG wetgeving en hier kunt u de informatie er over lezen. Daarnaast geeft u door akkoord te gaan met onze AVG wetgeving aan dat u 18 jaar bent of ouder.
%d bloggers liken dit: