Fimmen wietplant

Wietplant fimmen

goedkoopste-wietzaden-van-nederland

Voor handige kweektips bent u bij ons op het juiste adres! Freeseedsonline beschikt over een handige blog waar allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Maar niet alleen dat Freeseedsonline beschikt ook over een ruim assortiment aan wietzaden. Neem gerust een kijkje in ons assortiment.

Fimmen wietplant

Fimmen is eigenlijk het snoeien van je wietplant om daardoor twee toppen te laten ontstaan. Dit kunnen er uiteraard ook meer zijn maar dat ligt eraan of ze goed gefimt zijn. Doormiddel van je wietplant fimmen zal de opbrengst een klein beetje toenemen. Het fimmen van je wietplant vereist wel meer werk bij het oogsten. Denk er wel aan dat het fimmen van een wietplant net zoals bij het toppen het beste in de groeifase kan worden gedaan. Fimmen wordt niet aangeraden voor beginners omdat kwekers het zien als een kunst.

Wietplant fimmen

Hoe moet ik fimmen?

Met het fimmen van een wietplant moet je de groeischeut verwijderen zodat er 1/3 van overblijft. Je knijpt met je duim en je wijsvinger 2/3 van de nieuwe groeischeut eraf. Inplaats van één grote top te krijgen zullen er dan twee centrale toppen ontstaan en soms vier of vijf toppen.

Voordeel van fimmen

  • Meerdere toppen dat leidt naar een hoger eindgewicht

Bekijk ook onze andere blogs:

Wat is spint?

Binnen en buiten kweken?

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
Beste klant wij maken gebruik van de AVG wetgeving en hier kunt u de informatie er over lezen. Daarnaast geeft u door akkoord te gaan met onze AVG wetgeving aan dat u 18 jaar bent of ouder.
%d bloggers liken dit: