BUITENWIET KWEKEN VOOR BEGINNERS

goedkoopste-wietzaden-van-nederland

Buiten kweken voor beginners

Wilt u leren buitenwiet te kweken  lees dan onze blog via de onderstaande link

Blog

wiet zaden buiten kopen

buitenwiet kweken voor beginners doe je bij free seeds online. met onze online support via de live chat of via whatsapp, Op deze pagina kunt u informatie winnen over vele zaken waar u aan moet denken als u begint met buitenwiet kweken. Wij geven u de beste tips om buiten wiet te kweken!

In een pot of in de natuur?

Eén van de eerste vragen die u zichzelf moet stellen is: In een pot of in de natuur? De keuze die u hierin maakt beïnvloed sterk het groei proces van uw plant. Dus daarom is het verstandig om te kiezen voor welke manier u gaat kweken. Elke optie heeft weer zijn voor- en nadelen en deze gaan we hieronder even bij langs.

Voordelen kweken in Pot

 • Eenvoudig buitenwiet kweken voor beginners
 • Goedkoper dan binnenkweek
 • Potten zijn makkelijk te verplaatsen
 • Bij problemen het medium makkelijk overpotten

wiet-binnen-groeien

Voordelen kweken in natuur

 • U hoeft de planten niet handmatig te bewateren
 • Eenvoudig buitenwiet kweken voor beginners
 • Goedkoper dan binnenkweek
 • Planten hebben de ruimte om groot te groeien

buitenwiet kweken

Nadelen Buiten kweken

 • U moet zeker weten dat er geen nachtvorst is (Meestal vanaf 25 mei) want dit is erg schadelijk voor uw planten.
 • Bij extreem weer moet u de plant afgeschermd zetten
 • Dat je wat vaker op beestjes moet letten.

Voeding & Potgrond

Een goede en voedingsrijke grond is de basis voor een gezonde en grote plant. Kies dus niet voor normale potgrond of andere soorten grond, kies voor een goede light- of allmix. Een light mix is goed voor de eerste 2 a 3 weken van het zaaien. Vanaf dan kunt u gewoon bijvoeden. Allmix biedt genoeg voeding voor een langere tijd. Goede merken om mee te beginnen zijn Canna, Atami en Aptus.

Groeifasen

Voor beginners van buitenwiet kweken is het belangrijk dat u de verschillende fases kent. De fases die plantjes zullen doorlopen gaan ze allemaal even bij langs.

Groeifase: Dit is de fase waarin de plant steeds groter gaat worden. Een week nadat de wietzaden ontkiemt zijn mag u ze in een grotere pot plaatsen. Dit moet op tijd gebeuren anders loop het vertraging op. Als u in de natuur kweekt, dan graaft u een groot gat met voeding en grond erin. Zorg ervoor dat u genoeg ruimte overhoudt voor de wortels.

Bloeifase: De plantjes beginnen met bloeien zodra de dagen wat korter worden. Hierbij is het van belang dat u de mannetjes planten van de vrouwen gaat scheiden. Doet u dit niet, dan krijgt u alleen maar zaadjes in plaats van wiet.

Oogstfase: In de maand oktober komt het buitenkweek seizoen tot einde. Dat betekent dat de plantjes geoogst kunnen worden.

wietzaadjes laten ontkiemen

Zaadjes

Bij Buitenwiet kweken voor beginners heeft u wel de juiste wietzaden nodig. Er zijn namelijk velen soorten zaden maar niet elke zaad is hier geschikt voor en daarom is het van belang dat u de juiste kiest. Het verstandigste is om een specifieke buitensoort te kiezen. Deze bloeien namelijk eerder en korter dan binnenkweek soorten. Ze zijn ook beter bestand tegen de slechte weersomstandigheden die wij in Nederland kennen.hier en paar buitenwiet kweek tips klik hier

Cannabis zaadjes kopen

Bekijk ook

Populaire wietzaden voor buiten