Tot wanneer kan je buiten wiet kweken?

Tot wanneer kan je buiten wiet kweken

Tot wanneer kan je buiten wiet kweken?

Tot wanneer kan je autoflower wietplanten buiten kweken?

tot wanneer kan je buiten wiet kweken ? Je kan autoflower wietplanten kweken tot 1 Augustus met de meeste autoflower soorten. Deze gaan zelf in de bloei na gemiddeld 2 a 4 week en zullen dan begin oktober klaar zijn. Het beste is natuurlijk om eerder de autoflower zaden te planten.

Niet autoflower wietzaden kunt u kweken tot eind juni

tot wanneer kan je buiten wiet kweken niet autoflower soorten? Deze soorten kunnen tot maximaal tot eind Juni in de grond geplant worden. Echt?: ja inderdaad, de niet autoflowers kunnen dit. Alleen de opbrengst wordt wel minder, omdat het normale wietzaden zijn is het een ander verhaal, namelijk vanwege de langere bloeitijd heeft het voornamelijk te maken met de lichturen. Wanneer de dagen korter worden gaat de gewone wietplant in de bloei vanaf ongeveer eind augustus.

Wat is de beste tijd om wiet te kweken van geen autoflower wietplant?

Als de vorst voorbij is en de omgeving weer in bloei komt te staan, zijn er veel mensen die graag aan de slag gaan met het zelf kweken van buitenwiet. Zonder de beperkingen van een kweekruimte kunnen de wietzaden buiten uitgroeien tot enorme struiken die meters hoog in de hemel rijken. Hoe buitenwiet kweken in zijn werk gaat lees je op deze pagina.

Welke soorten wiet kun je buiten kweken?

Met een enorm aanbod aan zaden is het lastig om de juiste wietzaden te vinden die ook geschikt zijn voor buiten kweken. Hoewel je alle zaden in principe buiten in de grond kunt steken, zijn er soorten die beter bestand zijn tegen schimmel en kou, en wietplanten die sneller uitgebloeid zijn. Dus je kunt met alle soorten zaden aan de slag gaan, maar wanneer je let op deze drie eigenschappen heb je de hoogste kans op slagen:

  • Schimmel bestendig
  • Kan overweg met koudere periodes
  • Relatief snel uitgebloeid en klaar om te oogsten

Tot wanneer kan je autoflower wietzaden buiten kweken?

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat de zaden na pakweg twee weken in de bloeifase terecht komen, kun je kiezen voor Autoflower wietzaden. Zeker in Nederland bestaat de kans dat de temperaturen in augustus en september behoorlijk af zullen nemen (of het blijft juist goed weer, elk jaar een verassing ;)), dan kun je deze tijdwinst goed gebruiken ten opzichte van reguliere gefeminiseerde wietzaden. Daarnaast kan overmatige neerslag het risico op toprot doen toenemen.

 

Meer lezen over wiet?

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.