Bodemkwaliteit is belangrijk voor uw wietplant

Bodemkwaliteit is belangrijk

Bodemkwaliteit wietplant

Bodemkwaliteit is belangerijk voor uw wietplant: Voordat je de zaden binnen in de grond gaat steken, zul je met goede aarde moeten beginnen. Je kunt niet zomaar standaard potgrond nemen om cannabis te kweken voor binnen en buiten. Je hebt een pH waarde nodig van pakweg 6,5 om hennep te kweken.

wietzaadjes laten ontkiemen

Zorg voor een goede groeiruimte voor de wietplant

Je moet niet gaan zaaien voordat jouw groeiruimte helemaal in orde is gebracht. Zorg ervoor dat alle noodzakelijke elementen aanwezig zijn in de ruimte, van lampen tot aan klimaatbeheersing. Dan kun je aan de slag gaan met de zaden.

kweektent wiet

Begin met een eenvoudige manier van groeien

Je moet eerst met de basistechnieken beginnen voordat je aan de slag gaat met de nieuwste en meest geavanceerde kweekmethoden. Koop de juiste aarde, zorg ervoor dat de omstandigheden optimaal zijn en werk vanuit een eenvoudig maar doordacht plan. Naarmate je meer ervaring krijgt kun je steeds betere resultaten behalen.

Bodemkwaliteit wietplant

Houd het schoon

Zorg dat jouw kweekruimte goed schoon is. Er mag geen afval rondslingeren, dit kan ongedierte aantrekken waarmee je de kweek in gevaar kunt brengen. Verwijder direct losse bladeren uit de ruimte. Draag altijd schone kleding en schoenen, zo houd je “vreemd” ongedierte buiten de deur.

 

Zorg voor goede ventilatie

Frisse lucht bij de planten zal ze sterk en gezond houden, zorg ervoor dat vochtige en warme lucht afgevoerd wordt om zo het ontstaan van schimmels te voorkomen. Bij een optimale ventilatie wordt ook nieuwe kooldioxide aangevoerd waarmee planten de fotosynthese op gang kunnen brengen. Breng altijd een filter aan om ongewenste vervuiling via de lucht te voorkomen.

 

Niet teveel water of teveel mest voor de bodem van de wietplant

Het maakt niet uit of je wietplanten binnen of buiten kweekt, dit is altijd een belangrijk aandachtspunt. Bij teveel water kun je de jonge en fragiele wietplanten doden, evenals bij overbemesten. De mest die je gebruikt voor wietplanten mag niet te intens zijn, ze mogen niet teveel voedingsstoffen krijgen.

Lees ook: Hoeveel water heeft een wietplant nodig?KweekpottenBuiten wiet kweken

Hoe kan je het beste leren wietkweken

Wanneer je deze tips toepast kun jij ook een goede oogst realiseren met binnen wiet kweken. Wanneer je wat ervaring hebt opgedaan heb je ook veel geleerd over de juiste aanpak, op basis van experimenteren en communicatie met andere kwekers. Wanneer je net begint kan de hoeveelheid informatie die beschikbaar is je overdonderen, het gaat vaak tot in detail met veel technische informatie waar je nog geen touw aan vast kunt knopen. Met deze tips zullen we zowel voor de beginner als voor de gevorderde kweker doelgerichte informatie geven zonder teveel in technische details te treden. Het is veel leuker als de informatie voor iedereen begrijpelijk is, dat maakt het proces zo interessant.

 

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.