Hennepzaad

Hennepzaden

Hennepzaad

Alles wat je moet weten over hennepzaadjes

Hennep is onlosmakelijk verbonden met de bekende cannabis plant, wist je dat er meer mogelijk is met hennepzaadjes dan marihuana roken? Bij medicatie op basis van hennep worden veel lagere concentraties THC gebruikt, het bestanddeel dat de bekende “high” veroorzaakt. Een heel goede manier om hennep in te nemen is middels voeding, bijvoorbeeld met olie of zaad. De juiste hennepzaden bieden namelijk hoge concentraties voedzame bestanddelen, en kunnen worden toegepast voor uiteenlopende producten.

Wiet met een smaakje is culinair genieten!  –  Wietzaden aanbiedingTop 10 wietzaden voor binnenGefeminiseerde wietzaadjes

Hennepzaad voeding

Met maar liefst twintig verschillende soorten aminozuren, waarvan negen voor vitaliteit, zijn hennepzaden erg gezond om te consumeren. Een deel van deze aminozuren worden niet door ons lichaam aangemaakt, op basis van hennepzaden als supplement kun je deze belangrijke bouwstoffen tot je nemen. Zo bevatten ze hoge concentraties eiwitten, die helpen de resistentie tegen ziektes te voorkomen, en verbeteren de afscheiding van afvalstoffen uit het lichaam. Op basis van onderzoeken die uitgevoerd zijn, is aangetoond dan hennepzaadjes in ruwe vorm of als olie kunnen helpen bij het herstel van diverse aandoeningen. Er is geen enkel voedingsmiddel met dusdanig hoge concentraties onverzadigde vetten zoals we die in hennepzaad tegenkomen, zelfs meer dan in lijnzaad, zaadolie en noten. Daarnaast bieden hennepzaadjes ook een bron aan vitamine E en mineralen. Ook is er veel omega 3 en omega 6 olie aanwezig.

 Hennepzaden

Hennepzaad voordelen

Een groot voordeel van hennepzaden is de goede verwerking in het menselijk lichaam, ze behoren tot de meest voedzame natuurproducten. Dit komt door het hoge aandeel belangrijke onverzadigde vetten, cruciale aminozuren en proteïnen. Je kunt op basis van hennepzaden jouw voeding aanvullen om zo alle belangrijke bouwstoffen binnen te krijgen. Hieronder zullen we een aantal medische voordelen van hennepzaden opsommen.
Een kenmerk waarin hennepzaden zich onderscheiden van andere supplementen is de hoge concentratie aan proteïnen. Daarnaast bevatten de zaden ook veel vitaminen en mineralen, en essentiële omega 3 en omega 6 oliën. Meervoudig onverzadigde vetten kunnen meestal niet in het lichaam worden afgebroken, dat is een pluspunt van hennepzaden die een uitstekende bron aan essentiële onverzadigde vetten bieden. Dit kan een verminderd risico op dodelijke hart- en vaatziekten tot resultaat hebben. Door transvetten in het voedingspatroon te vervangen met gezondere vetten die je onder meer in hennepzaden tegenkomt kun je gezonder leven. Daarnaast worden er in het lichaam fytosterolen aangemaakt, die dragen bij aan de omzetting van cholesterol in het verteringssysteem, en kunnen de vet ontwikkeling in de aderen tegengaan.

Hier vind u onze wietzaden

De ervaringen van

Ervaren kwekers hebben absolute controle over alle aspecten van de hennepteelt, beginnende kwekers zijn vaak onzeker over de vele onderdelen in het proces en hoe ze precies uitgevoerd moeten worden. Toch hoeft dit met wat hulp en doorzettingsvermogen helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je maakt al een goed begin door gebruik te maken van hoge kwaliteit zaden, dan is de kans op een flinke oogst al een stuk groter. Hieronder vind je de voornaamste aandachtspunten die je als beginnende kweker moet weten om de juiste zaden te kiezen:

Hennepzaad

Tegenwoordig kun je hennep overal in terugvinden, van kleding en accessoires tot dieet- en cosmetische producten. Hennepplanten zijn lange en stevige planten om verschillende voedingsmiddelen, oliën en textiel als touw en stoffen te maken. Ze worden gekweekt met andere planten, die dezelfde kenmerken hebben. Kweken van deze hennepplanten zijn voor industriële toepassingen legaal. Hennepzaad wordt ook wel superfood genoemd.

Hennepzaad medicinale plant

Hennep is een hele oude bekende medicinale plant. Hennepzaad bevat veel geneeskrachtige eigenschappen en werd daardoor veel gebruikt door verschillende culturen. Hennepzaad bevat veel vitamens en mineralen zoals, calcium, fosfor, zink, kalium, magnesium, ijzer, koper, Vitamine E, C en B-vitamines.

Hoe kan je hennepzaad het gebruiken?

Je kan hennepzaad in principe bij alles doen. Hennep heeft een noot achtige smaak dus is het een lekker toevoeging bij veel gerechten.

Hennep smoothy