Wiet met een smaakje is culinair genieten!

Wiet met een smaakje is culinair genieten!

Wiet met een smaakje is culinair genieten!

 

Wiet met een smaakje: Je kunt Chanel no.5 op jouw wiet spuiten, maar dat is niet de manier om een nieuwe smaak in de wiet te krijgen. Het is veel effectiever, en natuurlijker, om tijdens het kweken al de wietplanten op smaak te brengen. Er zijn enorm veel mogelijkheden om cannabis met een smaakje te maken. En we leggen je hier uit hoe!

wiet met verschillende smaken

Je kunt niet achteraf een smaak toevoegen aan wiet tenzij je kunstmatige smaken toe gaat voegen, en dat is niet de bedoeling. Er zijn kwekers die experimenteren door cola, fruitsap en andere dranken in de wortels te pompen, maar dat blijkt niet effectief. De flavonoïden ofwel smaakmoleculen zijn hier te groot voor, en kunnen niet worden opgenomen door de wortels van de plant. Toch kun je wel degelijk een cola smaak aan jouw wietplanten toevoegen.

Wiet met een smaakje is culinair genieten!

Waarom een smaakje in het water niet werkt

De wortels zijn niet geschikt om een nieuwe smaak in de plant te krijgen. Er zijn kwekers geweest die de bodem hebben doordrenkt met cola, sap en andere vloeistoffen in de hoop dat de smaak in de wortels trekt. Dat is nutteloos, je krijgt alleen aarde met een smaakje en houdt er dorst aan over. Je moet de wortels omzeilen en gebruik maken van het “Rootless Transport Mechanism”. In plaats van de wortels wordt de focus direct gelegd op de stam van de plant. Je weet dat planten in een vaas door de stengel voedingsstoffen kunnen opnemen, dat geldt ook voor wietplanten. Wanneer je de wortels van de wietplant afsnijdt kun je die in een vaas of emmer tot wel twee weken in leven houden. Dit komt door de capillaire werking in de plant.

Wilt u meer Tips en Tricks lees dan onze andere blogs.