Bud Swelling

Bud Swelling

Hardere en dikkere wiettoppen met Bud Swelling

Bud Swelling: Als je het hebt over “harder en dikker” kan dat uiteraard maar één ding betekenen; wiettoppen! Zijn er naast de traditionele manieren van kweken, en uiteraard de juiste zaden, ook andere manieren om de toppen groter en sterker te maken? onze goeroe deed een experiment, je zult verbaasd staan door het resultaat!

Hoe doe je bud swelling

Een veel hogere opbrengst met een eenvoudige handeling, daar droomt elke wietteler van natuurlijk. onze goeroe besloot om een nieuwe methode te testen op een BIG BUD , met als resultaat een enorme verhoging van het aantal trichomen in de plant. In dit experiment werden de toppen niet zozeer dikker, het verschil zat in de toegenomen hoeveelheid hars. Daarnaast bleken de “buds” meer compact in vergelijking met de andere planten. De kleur werd lichter en de suikerbladeren bleken meer trichomen te bevatten.

Bud Swelling

Wat is Bud Swelling?

onze goeroe Wist dit opmerkelijke resultaat te realiseren met een techniek die Bud Swelling wordt genoemd, het is eigenlijk  een zeer eenvoudige handeling. Op het moment dat wiettoppen hun eerste toppen vormen kun je hiermee starten. Dat ligt rond de derde week in de bloeifase. Je moet het bovenste deel van de top verwijderen. Dat is een angstaanjagend idee, gelukkig hoef je maar een klein stukje weg te knippen, pakweg drie millimeter. Je moet dit proces elke tien tot veertien dagen herhalen. Dit is overigens niet geheel zeker, er zijn ook kwekers die aangeven dat eenmalig de toppen knippen al voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken. Het is geen exacte wetenschap zoals je ziet.

Lees ook een van onze andere tips en tricks op onze blog

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.