Wietzaden ontkiemen

wietplant online kopen
wietzaadjes kopen online

 

Bekijk hier onze reviews!

Uitstekend
Gebaseerd op 158 recensies
Tamaris Ilaria
Tamaris Ilaria
2023-08-22
Vandaag voor het eerst in deze winkel geweest and I loved everything about it. Er was gezellige muziek, een microscoop om naar de kristalletjes van buds te bewonderen(super super cool), en de eigenaar was echt heel gezellig, aardig en behulpzaam. We komen zeker weer terug!
Kosta Telo
Kosta Telo
2023-07-16
Top kwaliteit vriendelijke mensen zeker aan te raden
Chantal Bosman-Domburg
Chantal Bosman-Domburg
2023-07-06
Fijne winkel waar je goede uitleg krijgt over zaadjes en planten voeding
ChiRo
ChiRo
2023-06-14
The owner was very kind and helpful. He answered all my questions to my satisfaction and even teached me something new. As a first time customer I also received a discount which was quite nice, packed with a free soda for the hot weather, really great customer service. I can't wait to finally grow the seeds, I just have to wait till Germany finally allows it. 😄
Ritchie Van leeuwen
Ritchie Van leeuwen
2023-05-12
Een zeer goed georganiseerde webshop,problemen worden meteen opgelost,de reden van deze review is: ik bestel al een aantal jaar bij deze webshop nog nooit problemen gehad tot vandaag en op de manier hoe ik ben geholpen,petje af hoor daarom 5 sterren en deze review EEN ECHTE aanrader voor de medekweekers!
alex van nistelrooij
alex van nistelrooij
2023-05-07
Heb bij medere winkels in verleden besteld. FSO staat op 1 bij mij. Uitgebreid assortiment aan soorten. Snel en netjes bezorgd. Contact opnemen gaat vlot. Ik blijf zeker klant. Ga zo door FSO👌👌
Debbie Broos
Debbie Broos
2023-05-07
Goeie service, medewerker is vriendelijk en staat je netjes te woord.
Harmen Koning
Harmen Koning
2023-05-07
Goeie kwaliteit, vriendelijk en goeie service

Wietzaden ontkiemen? Hoe kunt u dit het beste doen?

Voordat u wiet kunt gaan kweken dient u eerst de wietzaadjes te ontkiemen.

Over het algemeen zijn er vier manieren om wietzaden te ontkiemen:

  •  Wietzaadjes ontkiemen in een beker water
  •  Je wietzaden ontkiemen op een vochtige ondergrond
  •  Wietzaden ontkiemen in aarde
  • Wietzaden ontkiemen in koffiefilter (ons advies)

Het is goed om te weten dat een wietzaadje geen licht nodig heeft om te ontkiemen, maar alleen een vochtige omgeving. Licht is voor het wietzaadje pas van belang als er blaadjes aankomen, die nemen namelijk het licht op. Tot die tijd maakt het niet uit of het licht op donker is.

Lees ook: Wietzaden ontkiemen niet, wat nu? – wietkwekers voor beginnersideale keus voor beginners

wietzaadjes laten ontkiemen

Wietzaden ontkiemen in een glas water

Zorg voor een omgevingstemperatuur van minimaal 22 graden, anders zullen de zaden niet of niet optimaal ontkiemen. Vul het bekertje met water en leg de wietzaden erin.

Na 1- tot 2 dagen zouden de wietzaadjes open moeten springen en het worteltje laten zien.

Als dit het geval is kun je deze ontkiemde zaden direct in de grond doen. Stop ze dan ongeveer 1- tot 7 millimeter in de grond met het worteltje naar beneden. Het steeltje die uit het wietzaadje komt na het ontkiemen is niet de plant, maar de wortel! Het is het beste om dit kleine stengeltje naar beneden te richten bij het planten van het ontkiemde zaadje. Op deze manier zal de plant makkelijker zijn weg naar beneden vinden, dit is geen must, maar wel een tip.

Mocht ontkiemen in in een beker water niet werken is ons advies om over te gaan in ontkiemen in koffiefilter deze methoden wordt het meeste gebruikt in de grow wereld.

Wietzaden ontkiemen op een vochtige ondergrond

Wietzaden ontkiemen op een ondergrond

op een vochtige ondergrond wietzaden ontkiemen is een eenvoudige en populaire methode om binnen cannabis te kweken. Deze methode is vooral handig voor degenen die in kleine ruimtes kweken, omdat er geen extra accessoires nodig zijn die grond- of hydrocultuursystemen nodig hebben. Bij het ontkiemen van cannabis zaden op een vochtige ondergrond is het belangrijk om de temperatuur stabiel en op een redelijk niveau te houden. Te veel warmte kan leiden tot de zaden uitdrogen en niet goed ontkiemen.

LET OP: niet te nat

Bovendien moet het substraat constant vochtig worden gehouden, maar niet te nat. Over bewatering kan er namelijk voor zorgen dat de wortels gaan rotten voordat ze de kans krijgen om te groeien! Het ontkiemen van cannabis zaden op een ondergrond maakt het ook mogelijk de zaden gemakkelijk te controleren wanneer ze beginnen te ontkiemen, omdat u gemakkelijk kunt zien wanneer de zaden beginnen te ontkiemen en hun ontwikkeling kunt observeren.

Zodra het kiemproces is voltooid, kunnen de zaailingen worden overgebracht naar een groter kweekmedium of container. Het ontkiemen van cannabis zaden is een gemakkelijke en efficiënte manier om uw kweek binnenshuis te beginnen, met weinig gedoe en zonder dat u extra apparatuur nodig heeft. Alle je hebt alleen het juiste substraat en wat geduld nodig om te beginnen. Het ontkiemen van cannabiszaden op een vochtige ondergrond kan een geweldige manier zijn om je kweekreis te beginnen, dus wees niet bang om het eens te proberen!

Wietzaden ontkiemen in een keukenrol

Het vocht in de watten of toiletpapier verdampt vrij snel bij een kamertemperatuur. Het is van belang dat de zaden vochtig blijven gedurende de periode dat ze nog moeten ontkiemen.
Door het vocht wat in de zaden trekt wordt het zaadje geactiveerd en gaat ontkiemen.
U kunt het wietzaadje eventueel nog afdekken met een stuk vochtig toiletpapier en daar weer een omgekeerd schoteltje bovenop doen.

wiet in wc rolletje kweken

Wietzaden ontkiemen op een vochtige keukenpapier of wc papier.

Leg de zaden bovenop een stuk vochtige keukenrol of toiletpapier en bedek ze vervolgens met een ander vel. Plaats een omgekeerd schoteltje over de bovenkant om de keukenrol of het toiletpapier vochtig te houden. Zorg ervoor dat het niet uitdroogt, want dan stopt het kiemproces. Het ontkiemen kan twee tot 5 dagen dagen duren voor grotere zaden en drie tot vijf dagen voor kleinere. Wanneer de penwortels van de zaailingen ongeveer 0,5 cm lang zijn, is het tijd om ze in aarde of een potgrond te stoppen. Cannabiszaden ontkiemen op keukenrol is een gemakkelijke manier om uw planten te laten beginnen zonder te hoeven investeren in dure apparatuur. Met deze methode kunt u uw cannabis binnen beginnen en in een mum van tijd een gezonde tuin kweken

Dit wat voorheen de meest betrouwbare ontkiem methode.

Deze methode is betrouwbaar en efficiënt als ze correct wordt uitgevoerd. De keukenrol moet vochtig zijn, maar niet druipend nat. De temperatuur van de keukenrol moet ook relatief stabiel blijven – vermijd het in direct zonlicht of in de buurt van een warmtebron te plaatsen, omdat dit kan uitdrogen het zaad en maken het moeilijk voor de plant om te ontkiemen. Het is ook belangrijk om de zaden regelmatig te controleren, want sommige hebben misschien wat extra vocht of ventilatie nodig om goed te kunnen groeien. Het ontkiemen van cannabis zaden met keukenrol kan een leuke en spannende manier zijn om uw reis in de cannabistuin te beginnen.

Wietzaden ontkiemen in aarde

is een geweldige manier om te beginnen met het kweken van uw eigen cannabisplanten. Het is een gemakkelijke en betaalbare methode om te beginnen met kweken en kan worden gedaan zonder gebruik van speciale apparatuur of gereedschap. voor het ontkiemen van zaden in aarde houdt in dat de zaden in vochtige grond worden gelegd, in een warme omgeving worden gehouden en voldoende licht krijgen om te ontkiemen. Hou er wel rekening mee dat er verschillende dingen kunnen op spelen heb best om wietzaden te ontkiemen is toch echt om ze eerst te laten ontkiemen in koffiefilter en daarna pas over te zetten om de rest van het ontkiem proces te laten volgen in aarde.

De beste manier om wietzaad te ontkiemen is?

Ontkiemen met een koffiefilter (Ons advies)

Stop de zaden 24 tot 48 uur in water en daarna volgt u de stappen zoals hier onder beschreven staat.

Neem eerst een koffiefilter en vouw het dubbel. Plaats het cannabiszaadje in het midden van het gevouwen filter en maak het vervolgens nat met gedestilleerd water. Zorg ervoor dat u genoeg ruimte overlaat zodat het zaadje kan ontkiemen! Doe de bevochtigde koffiefilter vervolgens in een zip-lock zakje en leg het op een warme, donkere plek. De temperatuur moet tussen 21 en 27 graden Celsius liggen.

Zodra het cannabiszaad is ontkiemd, moet u het overbrengen naar een met aarde gevulde bak met drainagegaten en matig licht. Zorg ervoor dat de grond los genoeg is voor een goede vochtverzadiging. Houd de grond vochtig maar niet drassig, want te veel water kan een cannabis zaailing verdrinken.

Hier leest u meer over ontkiemen in koffiefilter!

wietzaden
wietzaden ontkiemen doe je heel makkelijke door middel van een koffiefilter
Wietzaden ontkiemen en planten

Nadat uit het zaadje het worteltje is gekomen, is ze klaar om in de grond gestopt te worden.
Dek de pot af met een stuk doorzichtig plastic, zo maak je eigenlijk een kleine kas met een hoge luchtvochtigheid, daar houden jonge babyplantjes heel erg van.

Ontkiemen van wietzaden

Het is afhankelijk van de het soort wietzaadje hoe snel en hoe makkelijk het wietzaadjes gaat ontkiemen. Ontkiemen van wietzaden is een proces waar aandacht aan besteed dient te worden. Wij raden de volgende stappen aan om de wietzaden succesvol te ontkiemen: Laat de zaden eerst 24 uur in water weken. Zorg voor een omgevingstemperatuur van minimaal 20 graden, anders zullen de zaden niet of niet optimaal ontkiemen. Vul het bekertje met water en leg de wietzaden erin.
Na 1- tot 3 dagen zouden de wietzaadjes open moeten springen en het worteltje laten zien.

Bekijk ook

Populaire buiten wietzaden

 5,60
 5,60
 5,60
 5,60
 5,60
 5,60
 5,60