Hoe kan je het beste een wietplant planten?

Ideale keuze voor beginners

 

Het planten van een wietplant is een essentiële stap waarin al vaak de nodig beginnersfouten worden gemaakt. Het is een zeer belangrijk stap om je wietplant goed te planten nadat je de zaailing hebt ontkiemd, op deze manier kun je de overlevingskans vergroten van de plant en zorgen dat die op het juiste moment de wietplant geplant wordt in de grond.

Wanneer de Wietplant zaaien?

De meeste mensen zaaien de wietplant ongeveer twee week na de laatste vorst en dat is natuurlijk wel heel belangrijk. Wij adviseren echter toch anders omdat. Dit heeft te maken met het feit dat  het best kan wezen dat het weer in Nederland kan omslaan en er toch nog een dag vorst kan komen of dat het ineens toch een stuk kouder kan worden.

Wietplant planten

Dit is natuurlijk erg slecht voor de plant en zal meestal als gevolg hebben dat de plant dood gaat. Ons advies is om de plant toch nog even in een bekertje iets groter te laten worden om vervolgens hem te gaan verpotten naar de vaste aarde of pot. Een uitzondering in deze regel is de autoflower soort, deze passen zich aan de pot en de kans is dan dat u een kleinere plant krijgt.

Wat zijn de beste planten voor guerilla kweken

 

Hoe verplant je een wietplant?

De beste manier om een plant  te verpotten vanuit een bekertje is om te zorgen dat je de plastic of glazen pot er voorzichtig om weggehaald zodat de wortels van de wietplant niet beschadigd raakt. In sommige omstandigheden groeien de wortels al uit de pot en dan moet je kijken of je zonder de wortels te beschadigen de pot stuk te maken.

 

Welke pot ben ik nodig om een mooie grote wietplant te kweken?

U kunt verschillende potten kopen, of een oude emmer gebruiken waar je dan gaten onderin maakt. Meest gebruikte pot voor buiten is ongeveer 20lt en er zijn natuurlijk verschillende potten verkrijgbaar om de plant in te kweken.

Vergroten van de opbrengst van de wietplant?

Er zijn verschillende manieren om de oogst te vergroten. Deze zijn:
  1. Toppen
  2. Budswelling
  3. Lange voorgroei
  4. Onderste takjes weghalen.

 

  1. Toppen is een gemakkelijke techniek om te hanteren tijdens uw buitenkweek. Je gaat er voor zorgen dat er toppen van de plant af worden gehaald waardoor de twee onderste toppen weer gaan spreiden en dan krijgt u twee hoofdtoppen in plaats van 1 hoofdtop, dit proces kan je bijna eindeloos herhalen. Lees meer over toppen van een wietplant
  2. Budswelling is een zeer mooie techniek waardoor de toppen groter worden, dit heeft als gevolg dat de opbrengst hoger wordt. Hierbij is het wel belangrijk dat rekening mee wordt gehouden dat de kans op rotten ook hoger is. Lees meer over Budswelling
  3. Lange voorgroei dit wordt vaak binnen gebruikt zodat de plant groter wordt voor die in de bloei gaat. Hierdoor zou je toepassing 1 kunnen toevoegen om ervoor te zorgen dat je meer hoofdtoppen krijgt, dus meer opbrengst.
  4. Onderste takjes weghalen: door de onderste kleine takjes weg te halen zult u er voor zorgen dat de plant meer kracht gaat aanzetten naar de hoofdtoppen.

 

Deze technieken hebben hun waarde al zeker bewezen bij verschillende kwekers van onze website en daarom hebben wij deze toegepast op onze opbrengst verhogende technieken. Helaas werkt fimmen van een wietplant niet dit is inmiddels achterhaald.

Meer blogs lezen?

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
Beste klant wij maken gebruik van de AVG wetgeving en hier kunt u de informatie er over lezen. Daarnaast geeft u door akkoord te gaan met onze AVG wetgeving aan dat u 18 jaar bent of ouder.
%d bloggers liken dit: