Marihuana planten buiten laten groeien

Marihuana planten buiten laten groeien

 

hoe moet je buiten marihuana kweken?

Er zijn mensen die beweren dat marihuana planten buiten laten groeien eenvoudiger is dan binnen hennep kweken. Het is best mogelijk dat deze stelling klopt. Zoals je waarschijnlijk wel zult weten groeien wietplanten het beste in een warm klimaat. Wanneer je het kweekproces in een open ruimte kunt uitvoeren hoef je niet zoveel geld te investeren voor speciale apparatuur. Je hoeft ook geen speciale installatie te bouwen om de planten op de juiste wijze te verlichten. Je kunt gewoon gebruik maken van het zonlicht en de weersomstandigheden die moeder natuur ons biedt. Dat klinkt natuurlijk ideaal, toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je marihuana planten buiten wilt gaan kweken. Lees verder om goed voorbereid aan de slag te gaan.

 

Zo begin je met buiten marihuana kweken

Een goed begin is het halve werk, bij hennep kweken beginnen we met goede wietzaden. Er zijn tegenwoordig vele soorten wietzaden met ieder hun eigen kenmerken, waaronder zaden die speciaal geschikt zijn om buiten te kweken. Er zijn ook soorten die sneller groeien en bloeien. Daarnaast zijn er variaties die beter presteren in de volle aarde. Je kunt eventueel zaden uit een vorige oogst halen. Bij Freeseedsonline.com kun je wietzaden kopen die geschikt zijn voor buiten kweken in een Nederlands klimaat. Kijk op de website voor meer informatie. Als je eenmaal goede zaden hebt gevonden, kun je verder met de volgende fase in marihuana kweken.

Marihuana planten buiten laten groeien

Ontkieming

De tweede fase is het ontkiemen van de wietzaden. Je moet nu het eerste worteltje uit het zaadje laten komen. Dit is gelukt wanneer je die eerste wortel ziet verschijnen uit de harde schil. Deze eerste wortel is van groot belang omdat alle andere wortels uit deze eerste wortel zullen groeien. Wanneer de wortel groeit en sterker wordt zul je de volgende serie wortels zien ontstaan. Na het ontkiemen zal het eerste blad zichtbaar worden, dit noemen we de zaadlob. Daarna zullen de volgende echte bladeren groeien.

 

Tijdens de ontkieming fase kun je potten of zakken gebruiken. De aarde in deze containers moet vochtig zijn om de zaailingen uit te laten komen. De zaden moeten los van elkaar geplant worden, geef ze dus voldoende ruimte. De omgeving moet lekker warm zijn, maar niet té heet. In deze fase van het proces zul je heel voorzichtig om moeten gaan met de zaden. Wanneer het moment aanbreekt om het ontkiemde zaadje te verpotten moet je ervoor zorgen de wortel niet aan te raken. Deze is in dit stadium nog erg fragiel en kan eenvoudig beschadigd raken.

 

Planten van de zaailingen

Wanneer de zaailingen netjes uit het zaadje zijn gekomen, wordt het tijd om ze echt te gaan planten. Nu is de tijd aangebroken om te bepalen waar je de wietplanten gaat kweken. Dit kan een tuin zijn of misschien een locatie met wat meer ruimte. De omvang van de locatie hangt sterk af van de hoeveelheid planten die je wilt kweken. Houd ook rekening met de wetgeving, hoewel er in Nederland een gedoogbeleid van kracht is mag je niet zomaar onbeperkt wiet kweken.

 

Het is mogelijk om de planten in potten te kweken, dit maakt het eenvoudig om ze later te verplaatsen. Bijvoorbeeld naar een plekje met zonlicht als er veel schaduw is. Er zijn ook kwekers die liever een groot stuk land opzoeken om daar een flink aantal marihuana planten op te verbouwen. Omdat de zaailingen in deze fase nog zeer fragiel zijn, zul je deze tijdens het overbrengen naar de volle aarde uiterst voorzichtig moeten behandelen. Je moet tijdens dit proces de zaailingen ook warm en vochtig houden. Vochtig betekent overigens niet doorweekt, teveel water kan funest zijn voor de zaailingen in dit stadium.

 

Je kunt een gok wagen en de zaden direct in de aarde steken zonder deze eerst te laten ontkiemen. Deze methode brengt wel risico’s met zich mee, het is mogelijk dat niet alle zaden op de juiste wijze zullen ontkiemen. De aarde zal in optimale conditie moeten zijn zodat de planten alle voeding krijgen die ze in deze fase nodig hebben. Wanneer er planten verplaatst moeten worden kan dit het ontkiemingsproces van de wietzaden verstoren.

 

Groeifase

Om een wietplant optimaal te laten groeien zal er voldoende zonlicht nodig zijn. Bij kweken in de tuin moet je daarom goed opletten waar de schaduw valt, daar moet je de planten dus niet neerzetten. Vandaar dat in een kleine tuin vaak gebruikt wordt gemaakt van potten om de wietplanten tijdens de groeifase te kunnen verplaatsen. Naast zonlicht speelt bewatering ook een belangrijke rol in de groeifase. Je zult de planten regelmatig water moeten geven, zonder de jonge wietplanten te verdrinken. Een heel effectieve en tevens eenvoudige manier om de vochtigheid te testen, is de aarde met je vingers aanraken. Koude aarde is vochtig, droge aarde wordt warm door de zon. Sommige kwekers geven wekelijks water om de planten te behoeden voor verdrinking.

 

Nog een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij de groei van marihuana planten is het gebruik van meststoffen. De eerste voedingsstoffen die de jonge planten nodig hebben komen van de bodem. Daarom moet je ervoor zorgen dat de aarde waar je de wietplanten buiten in kweekt rijk is aan voedingsstoffen. Na pakweg drie tot vier weken zul je extra plantenvoeding moeten geven. Let op met het soort voeding, neem voor de zekerheid plantenvoeding die geschikt is voor het kweken van wietplanten. De specialist kan je hier ongetwijfeld bij helpen.

 

Er zijn producten op de markt die erg duur zijn. Wanneer die boven jouw budget liggen, kun je plantenvoeding proberen die geschikt is voor eetbare planten. Die zijn in samenstelling vaak ook geschikt voor het kweken van marihuana. Dit is met name van toepassing bij een kleine kweek voor eigen gebruik. Wanneer je met een grotere kweek bezig bent is het beter om meststoffen te kopen die echt bedoeld zijn voor cannabis. Op de verpakking kun je lezen wat de aanbevolen hoeveelheid plantenvoeding is. Waarom is het correcte gebruik van deze producten eigenlijk zo belangrijk? Wanneer je teveel voeding geeft kunnen de planten namelijk onherstelbaar beschadigd raken, ze kunnen zelfs sterven.

 

Oogsten

Het zal tussen drie tot vijf maanden duren voordat je de wietplanten kunt gaan oogsten. Je moet uiteraard wel weten wanneer de planten klaar zijn voor de oogst. Op dit moment zie je als het goed is grote toppen met fonkelende kristallen op de planten groeien. De stigma’s van de toppen zullen verkleuren naar bruin. Dit is het teken dat je kunt gaan oogsten!

Waarom zou je buiten marihuana kweken?

Wanneer je een geschikte locatie hebt om buiten wietplanten te kweken, is het doorgaans eenvoudiger om de planten te verzorgen. Ze zullen buiten ook een stuk groter worden, wat weer een grotere oogst betekent. Dit heeft allemaal te maken met de omstandigheden. De platen vangen vol zonlicht, de lucht is fris, en er is meer ruimte voor de planten om zich optimaal te ontwikkelen. Daar komt nog bij dat je flink wat geld kunt besparen als je buiten marihuana gaat kweken, je hebt niet eens stroom nodig!

 

Hoewel er talrijke voordelen zijn om cannabis buiten te kweken, moet je er ook rekening mee houden dat er nadelen zijn. Zo zijn planten buiten meer vatbaar voor schimmels, insecten en ander ongedierte. Daarnaast duurt het oogsten langer omdat je geen controle hebt over de hoeveelheid licht en de ideale temperatuur. Toch kun je met goede zorg én een klein beetje geluk enorme wietplanten kweken met een hoge opbrengst.

Meer informatie over kweken: