Hoe je binnen marihuana kunt kweken

Wietkweken op balkon

Marihuana binnen kweken

Er is steeds meer interesse voor Nederlanders om zelf marihuana te kweken. Voordat we uitleg geven hoe jij aan de slag kunt gaan, zullen we eerst even wat meer informatie geven over deze plant. Er zijn meerdere namen voor deze planten waaronder cannabis, wiet of marihuana. De bladeren zijn vaak lang, groen van kleur met dunne “vingers”. De hoogte kan sterk afwijken, van minder dan een meter tot aan meters hoog. Dat hangt af van het soort wietplant en de condities waaronder de marihuana gekweekt wordt. De meest bekende soorten zijn de cannabis sativa, de indica en de ruderalis. Net zoals voor andere planten geldt, moeten ook deze planten goed verzorgd worden om optimaal te presteren.

Marihuana binnen kweken

Wat jij moet weten over het kweken van marihuana

Er zijn diverse zaken die je moet weten over kweken in het algemeen, en voor marihuana in het bijzonder. Bij binnen wiet kweken heb je maximale controle over de omstandigheden, dat betekent ook dat je zoveel mogelijk informatie over het proces moet verzamelen. Dit zijn enkele belangrijke aandachtspunten waar je zeker rekening mee moet houden:

 

  • De juiste temperatuur.
  • Goede verlichting.
  • Welke plantenvoeding geschikt is.

 

Omdat we ons richten op het binnen kweken van marihuana gaan we als eerste de mogelijkheden bepalen. Er zijn om te beginnen verschillende soorten cannabis planten met ieder hun eigen kenmerken.

Cannabis, Marihuana, Groene, Drug

Verschillende soorten cannabis

Sativa planten hebben de eigenschap om erg groot en lang te worden met breed uitgestrekte bladeren. Ze groeien van nature in tropische gebieden en worden vaak in de buitenlucht verbouwd. Je vindt ze in Zuid-Amerika en in Azië. Daarnaast hebben we de Indica planten, die komen uit India en Pakistan. Deze planten blijven kleiner dan de Sativa. Dit zijn de soorten die vooral voor medische doeleinden worden aanbevolen.

 

Onderhoud en verzorging

Zorg dat je aan de hand van het type het juiste onderhoud en een optimale verzorging aan de wietplanten geeft. Denk aan de hoeveelheid water die de planten nodig hebben en het soort voeding dat het meest geschikt is. Je zult ook rekening moeten houden met juiste temperatuur en voldoende licht, wat niet de bladeren zal uitdrogen of verbranden. Ook is het aan te raden om vanuit een doordacht plan te werk te gaan. Wanneer je binnen marihuana kweekt heb je volledige controle over alle aspecten bij de kweek.

 

Beginnen met binnen marihuana kweken

Door in stappen te werken heb je de grootste kans van slagen. Laten we beginnen met deze tips:

 

  1. De omstandigheden bij de start moeten optimaal zijn als je binnen wiet gaat kweken. Als eerste moet er een goede verlichting aanwezig zijn om de marihuana planten op de juiste wijze te belichten en te verwarmen. Je kunt tegenwoordig uit meerdere systemen kiezen die specifiek ontwikkeld zijn voor het binnen kweken van cannabis. De goedkopere optie is het gebruik van High Intensity Discharge (HID) verlichting, je kunt ook kiezen voor de duurdere Light Emitting Diode (LED) lampen. Bij HID verlichting zul je overigens ook voor iedere lamp een reflector nodig hebben. Op basis van jouw wensen en voorkeuren kun je een passend set kiezen.

 

  1. De omgevingstemperatuur speelt een belangrijke rol bij het binnen kweken van wiet. Alleen voldoende licht is niet genoeg voor een succesvolle kweek. Om overtollige hitte af te voeren en verse lucht aan te voeren zul je een ventilator of een ventilatiesysteem moeten gebruiken. Zo kun je de juiste temperatuur gecontroleerd bewaken en verhitting voorkomen.

 

  1. Zorg dat je op voorhand al de juiste potten verzamelt in verschillende maten. Hoe groter jouw project is hoe meer potten je nodig zult hebben. Als je vooraf zorgt dat je voldoende potten hebt zit je later niet met ruimtegebrek.

 

Tijdens het marihuana binnen kweken

Wanneer je de zaailingen uit het ontkiemingsproces hebt verkregen, moet je iedere dag controleren hoe de groei vordert. In eerste instantie hebben de zaailingen nog niet veel water nodig, een vochtige bodem is al voldoende. De aarde moet rijk zijn aan voedingsstoffen zodat de wietplanten goed kunnen groeien. Enkele belangrijke voedingsstoffen zijn potassium, fosfor, magnesium, calcium en stikstof.

 

Meststoffen zijn van groot belang bij zowel binnen als buiten marihuana kweken. Een alles-in-één product maakt het proces een stuk eenvoudiger, er zijn ook producten met exact de juiste samenstelling voor wietplanten. Net als bij water geven moet je niet teveel meststoffen aan de bodem toevoegen. De planten moeten uiteraard gevoed worden, maar teveel van het goede ook is niet de bedoeling. Gelukkig zul je de kenmerken van ondervoeding of overvoeding snel opmerken als je de planten goed in de gaten houdt. Denk aan verkleuring van de bladeren of stoppen met groeien.

 

Een groot voordeel van marihuana binnen kweken is de controle die je hebt over de omstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld direct zien of de cannabis planten geïnfecteerd zijn met schimmels of ongedierte. Door volgens een doordacht plan te werken en bij iedere stap controles uit te voeren kun je problemen voorkomen. Bij buiten kweken kan het lastiger zijn om alle elementen in de gaten te houden.

 

Wanneer je binnen kweekt heb je zelfs invloed op de tijd waarop je gaat oogsten. Je kunt namelijk precies bepalen hoe je omgaat met licht, temperatuur, water en voeding. Zo kun je bijvoorbeeld de bloeifase forceren. Zo kun je tot een optimale oogst komen aan het einde van de rit.

 

Oogsten van de wietplanten

Wanneer je klaar bent met de verzorging van de cannabis planten, kun je eindelijk gaan oogsten. Dit is de kroon op je werk! Nu moet je weer enkele belangrijke afwegingen maken. Je kunt bijvoorbeeld de oogst weggeven of verkopen. Je kunt ook wat zaden bewaren om een nieuwe kweek mee te starten. Omdat je binnen volledige controle hebt over de elementen kun je ook vaker dan eenmaal per jaar oogsten. Je hebt namelijk de mogelijkheid om het groei- en bloeiproces te versnellen. Zo kun je zelf bepalen of je gaat kweken op snelheid of voor de hoogst mogelijke opbrengst gaat.

 

Conclusie

Om een optimale opbrengst te behalen zullen je flink wat energie moeten steken in het kweken van marihuana. Door te beginnen met een goede planning heb je de halve strijd al gewonnen. Wanneer je goed voorbereid te werk gaat, kun je snel inspelen op eventueel onverwachte gebeurtenissen.

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.