5 Grootste blad problemen met een wietplant

Trips

5 Grootste blad problemen met een wietplant

Het onderhouden en verzorgen van je wietplant is een belangrijk onderdeel van het kweekproces. Er kunnen zich allerlei hindernissen voordoen. Freeseedsonline geeft een aantal tips om dit te voorkomen.

Meest voorkomende blad problemen

  • Vlekken of sporen

Ziet u vlekken of sporen op uw blad? Dan kunt u er vanuit gaan dat uw wietplant last heeft van een schimmelinfectie. Schimmelinfecties zijn plagen die de productie ernstig kunnen verminderen. Er zijn verschillende soorten schimmels. De beste manier om schimmel tegen te gaan is om het te voorkomen. Als uw wietplant dan toch een schimmelinfectie heeft dan kunt u het op twee manieren bestrijden een chemische manier of met een natuurlijk mechanische manier. Voor beide manieren heeft u een speciale bladspray. De bladspray moet onder en boven het blad worden toegepast.

Vlekken of sporen

  • Ongedierte

Bij wietplanten komt vaak een soort ongedierte genaamd spint voor. Spint kan uw wietplant enorm aantasten als u er niet op tijd een oplossing voor hebt. Spint is een klein beestje dat vooral afkomt op lichtgroene bladeren. Om spint op tijd te ontdekken heeft u een vergrootglas nodig aangezien het beestje als hij volwassen is 0,8 millimeter is. Spint kunt u ook herkennen als de bladeren van de wietplant gele vlekken krijgen.

Bladluis is ook een soort ongedierte dat veel voorkomt bij planten en dus ook wietplanten.

Bladluis is een luis dat zich voedt met het sap van de wietplant. Dit beestje kan ook virussen overdragen aan je wietplant zoals misvorming. Ook laat de bladluis een kleverige stof achter op het blad dit wordt ook wel honingdauw genoemd. Honingdauw is erg geliefd bij mieren, wespen en bijen en dus kunt u deze ook aantreffen bij uw wietplant als er honingdauw op zit.

Bladluis    Witte vlieg   Trips

Hoe kunt u het beste ziektes en ongedierte bestrijden?

Hiervoor zijn verschillende bestrijdingsmethoden die u kunt indelen in drie groepen: natuurlijk, biologisch en chemisch.

Natuurlijk

Onder natuurlijk bestrijden vallen alle huis-, tuin- en keukenmiddelen. Let op gebruik geen bestrijdingsmiddelen die overal voor te gebruiken zijn hiermee kunt u namelijk de wietplant zelf vergiftigen. Er zijn in de winkels vaak ook plantensprays verkrijgbaar die op biologische wijze zijn gemaakt.

Biologisch

Onder biologisch bestrijden vallen levend materiaal zoals parasieten, micro organismen, enzymen en predatoren. Waar u echter wel op moet letten is dat uw wel roofdieren loslaat dat wel een winnende verhouding heeft tegen de ziektes en ongedierte die u wilt gaan bestrijden.

Chemisch

Als het probleem erg groot is dus bijvoorbeeld een grote plaag ongedierte dan moeten de kwekers zwaarder geschut hebben omdat de huismiddelen te zwak zijn en u te weinig predatoren hebt. Let er wel op dat chemische middelen zowel ongedierte en ziektes als goeie organismen vernietigen.

  • Misvormde bladeren

Als de bladeren van uw wietplant misvormen betekend dat dat de wietplant te kort komt aan zinc.

  • Gele bladeren

Gele bladeren betekenen meestal dat u bij het gebruik van voeding de verkeerde verhoudingen geeft. Geel blad word veroorzaakt door te veel voeding of juist te weinig voeding.

  • Gekrulde bladeren

Gekrulde bladeren worden veroorzaakt door een te kort aan fosfaat

Meest recente berichten

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
Beste klant wij maken gebruik van de AVG wetgeving en hier kunt u de informatie er over lezen. Daarnaast geeft u door akkoord te gaan met onze AVG wetgeving aan dat u 18 jaar bent of ouder.
%d bloggers liken dit: