Moederplanten stekken

Moederplant stekken

Moederplanten stekken

Bij het stekken van de moederplant zorg je ervoor dat de stekken een lengte hebben van pakweg tien centimeter. Houd er rekening mee dat de zijtak zelf ook zijtakken heeft. Let op dat de tak niet besmet is met een ziekte. Wanneer de kleur donkergroen is zul je doorgaans een nette stek in handen hebben. Om de groei te stimuleren is het van belang rekening te houden met de luchtvochtigheid en de temperatuur. Hierbij bestaat er een verschil tussen de temperatuur van de lucht en de bodem. Houd de wortels lekker warm, minimaal 20 tot 25 graden Celsius. De temperatuur van de lucht mag zo’n vier graden lager liggen.

Moederplanten stekken

Hoeveel licht heeft een moederplant eigenlijk nodig om?

En goeie moederplant heeft 18 uur licht nodig om goed en sterkt te blijven en je kan om de zijtakken sterker te maken er veel wind door je stekken te laten gaan. waardoor de planten sterker worden. en harder gaan groeien.

Moederplanten stekken knippen

Na ongeveer twee tot drie weken zullen de eerste wortels zich ontwikkelen, een week later zul je een groei zien waarna je gaat verplanten. Tot nu toe was het niet nodig om speciale voeding te gebruiken. Als je op steenwol kweekt kun je rustig starten met het toevoegen van voeding. Geef niet teveel omdat je dan het risico loopt dat de wortels en bladeren verbranden.

Lees ook meer over stekken kweken en knippen

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.