Wat is het verschil tussen Indica en Sativa?

Verschil tussen Sativa en Indica

Wat is het verschil tussen Indica en Sativa

Het is de vraag die elke kweker (maar ook roker) zich stelt op het moment dat hij/zij zich meer begint te verdiepen in wiet. Het is allereerst belangrijk om te weten dat er zowel wetenschappelijk als wettelijk geen verschillen tussen de twee soorten bestaat. Los van de wetenschappelijke en wettelijke overeenkomsten bestaat er wel een enorm verschil in de uiterlijke kenmerken van de Indica en sativa wietplant, bloeitijd van de plant en de effecten.

Indica en Sativa wietplant

Het uiterlijk van een Sativa en Indica

De cannabisplant past zich altijd aan aan haar omgeving. Dit zorgt ervoor dat het verschil tussen Indica en Sativa sterk verschillen in uiterlijk, gezien het feit dat de verschillende soorten veelal op de zelfde plek van de aarde groeien. Cannabis Sativa groeit veelal rond de evenaar. Dit heeft als gevolg dat de plant zichzelf heeft aangeleerd om zoveel mogelijk te profiteren van kortere reguliere periodes van licht. Dit komt omdat een dergelijke plant iedere kans aangrijpt om te groeien om zodoende boven andere planten uit te steken en op deze wijze meer zonlicht tot zich te nemen. Het gevolg hiervan is dat de meeste Sativa planten vrij groot worden en dus vaak ook een hogere opbrengst hebben.

 Indica wietplant

Indica planten zien er echter ‘’dikker’’ en wat meer struikachtig uit. Ook dit heeft te maken met hoe de plant in zijn eigen habitat groeit. Er is minder concurrentie voor zonlicht  en bovendien minder dichtbegroeid als een jungle.

 

De bloeitijd van een Indica en Sativa

Zoals verwacht boeien Indica’s sneller, gemiddeld tussen de 45 en 60 dagen. Bij Sativa’s spreken we over 60 tot 90 dagen. Belangrijk is wel dat Sativa’s over het algemeen minder tijd nodig hebben in de groeifase terwijl een Indica hier juist langer over doet. Uiteindelijk komt het dus ongeveer op hetzelfde neer gerekend van zaad tot oogst.

Wat is het verschil tussen Indica en Sativa?

 

Verschil tussen Sativa en Indica

De effecten

Over algemeen spreken we bij indica van stoned en bij Sativa van high. Stoned zijn slaat meer op de lichamelijke ervaring. Denk hierbij aan je smaak, tastzin gehoor en zicht. Het kan de gebruiker ook een zwaar gevoel in armen en benen geven (zo weer als een steen).
High zijn slaat meer op de psychische effecten van cannabis. Hierbij kan je denken aan een opgewekt en/of lacherig gevoel. Het gevoel creatiever te zijn en volgens sommigen zelfs een hogere mate van helderheid van geest.

Meest recente berichten

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
Beste klant wij maken gebruik van de AVG wetgeving en hier kunt u de informatie er over lezen. Daarnaast geeft u door akkoord te gaan met onze AVG wetgeving aan dat u 18 jaar bent of ouder.
%d bloggers liken dit: