Wietzaden ontkiemen in een koffiefilter

wietzaden ontkiemen in een koffiefilter

 

De beste manier om Wietzaden te ontkiemen?

Je hebt een aantal prachtige wietzaden gekocht, nu moet je aan de slag gaan en deze zaden laten ontkiemen. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden waarbij de nadruk altijd ligt op de vochtigheidsgraad. Licht speelt op dit moment nog geen rol in het proces. Pas wanneer de bladeren aan de wietplant groeien wordt licht door de planten opgenomen. Voor ontkieming maakt het niet uit of het donker is of licht. Dit zijn de drie voornaamste methoden om wietzaad te laten ontkiemen

  • Wietzaden ontkiemen in water
  • Wietzaden ontkiemen op een vochtige bodem
  • Wietzaden ontkiemen in de grond
  • Wietzaden ontkiemen in een koffiefilter (aanbevolen)

1. Wietzaden ontkiemen in water

 

Voor de juiste ontkieming zul je een temperatuur van minstens twintig graden nodig hebben. Begin met een beker met water te vullen en plaats de zaden in het water. Je zult na een periode van twee tot vier dagen de zaden zien openen waarbij de wortel tevoorschijn komt. Je kunt deze ontkiemde wietzaden direct in de aarde planten op een diepte van een halve tot één centimeter. De wortel moet naar beneden gericht zijn. Dat steeltje wat je uit het zaad ziet komen is nog niet de plant, dit is de wortel. Bij het planten is het beter om deze wortel naar beneden te richten waardoor de plant beter de weg naar onderen kan vinden. Als je dit niet doet zal de plant wel groeien, maar het resultaat is dan misschien niet optimaal.

2. Wietzaden ontkiemen op een vochtige bodem

De meest gebruikte manier op te ontkiemen op een vochtige bodem is het gebruik van keukenpapier, toiletpapier of met watten. Je neemt een schotel of bakje en plaatst daar de bodem van jouw voorkeur in. Dit maak je nat maar niet doorweekt. Het vocht kan door de omgevingstemperatuur vrij snel verdampen, het is van belang dat de wietzaden vochtig genoeg zijn om tot ontkieming te komen. Je kunt op het vochtige papier met de zaden nog een extra laag vochtig papier leggen, met daarop een omgedraaid schoteltje om verdamping tegen te gaan.

3. Wietzaden ontkiemen in de grond

Een plant groeit altijd naar boven, onder welke hoek je het zaadje ook plant. Toch verhoog je de kans op een succesvolle ontkieming door de zaden op de juiste wijze in de grond te planten. Hoewel de periode voordat een wietzaadje ontkiemt zal verschillen per soort, kun je een maximum van tien dagen aanhouden. Laat de zaden met rust, de zuren op jouw handen kunnen het proces namelijk vertragen. De temperatuur is ook van belang, die moet minimaal op twintig graden liggen.

Wanneer het zaadje tot ontkieming is gekomen, kun je deze in een potje planten. Je dekt deze pot af met transparant plastic om een soort kas te creëren die een hoge mate van luchtvochtigheid heeft. Zo geef je de wietplant een goede kans om uit te groeien tot een prachtige volwassen plant met veel wiet.

4. Wietzaden ontkiemen in een koffiefilter (aanbevolen)

Dit is de manier zoals freeseedsonline.com de zaden test op ontkiemkracht. Aangezien wij met al onze zaden op 96% komen raden wij deze techniek aan en moet het voor elke klant haalbaar zijn om het zelfde te bereiken.

Wat heeft u nodig om wietzaden te ontkiemen?
1. Ongebleekte koffiefilter (zie voorbeeld).


2. Spa Blauw (heeft een ph waarde van 7)


3. Gripzakje of diepvrieszakje ( zie afbeelding hierboven )
4. Plantenspuit

plantenspuit wiet

Stap 1 u pakt een glas of een bakje om de zaden in te doen. U voegt daar spa blauw aan toe en laat deze zaden tussen de 22 a 26 graden, 24 tot 48 uur in het water liggen. U zult zien dat er vanzelf een worteltje ontstaat.
Stap 2 u spoelt na 24 tot 48 uur de zaden voorzichtig af met de plantenspuit. Let wel op dat het worteltje niet stukgaat.
Stap 3 u pakt een koffiefilter en legt die open neer. leg hier voorzichtig het zaadje in zoals in de afbeelding en filmpje worden weergegeven.
Stap 4 sluit dan het filter en stop die in een gripzak/diepvrieszakje en spuit deze voorzichtig nat met het spa blauw water.
Stap 5 hang deze op een warme plek op en u zult zien, naar ongeveer 1 a 2 dagen dat er een behoorlijke wortel ontstaat.
Stap 6 Wij zelf van freeseedsonline.com wachten zelf totdat het worteltje minimaal 3 a 4 cm is en het schillenentje helemaal los is van het ontkiemde zaadje. Het is wel wat moeilijker te planten, dus wees voorzichtig.

Lees ook over ontkiemen

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
Beste klant wij maken gebruik van de AVG wetgeving en hier kunt u de informatie er over lezen. Daarnaast geeft u door akkoord te gaan met onze AVG wetgeving aan dat u 18 jaar bent of ouder.
%d bloggers liken dit: