Gefeminiseerde wietzaadjes

Gefeminiseerde wietzaadjes

Deze zaden komen van een vrouwelijke plant die werd bevrucht met stuifmeel afkomstig van een andere vrouwelijke plant, die speciaal hiervoor gemanipuleerd is. Dat is mogelijk door een plant van het vrouwelijke geslacht met een vloeistof in te spuiten. Dan wordt deze plant voor een periode van twaalf uur verlicht. Na ongeveer 25 tot 30 dagen zal de gemanipuleerde plant bloemen vormen van het mannelijke geslacht met stuifmeel zakjes. Vervolgens wordt er een vrouwelijke plant bij deze gemanipuleerde plant geplaatst, die bevrucht zal worden met het stuifmeel. Dit stuifmeel heeft alleen vrouwelijke chromosomen met als resultaat wietzaden die ook geheel vrouwelijk zullen zijn.

Gefeminiseerde wietzaadjes

Hermafrodiet hennep planten

Het is mogelijk dat er een zogenaamde Hermafrodiet hennep plant groeit. Deze plant heeft mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. Het is belangrijk om deze hermafrodieten snel te verwijderen zodat er geen bevruchting plaats kan vinden, ze zijn gelukkig duidelijk te herkennen. Je komt Hermafrodiet hennepplanten tegen bij normale wietzaden, gefeminiseerde zaden en ook in stekken. Wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn kan een hennepplant vruchten vormen van het andere geslacht om zichzelf te kunnen bevruchten. Bij gezaaide zaden is dat risico groter vanwege de genen, die sterker zijn dan bij stekken. Hoe beter de omstandigheden van de planten, hoe lager de kans op hermafrodieten.

Lees ook onze blogs over:

Waarom autoflower wietzaden kweken?

 

 

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
Beste klant wij maken gebruik van de AVG wetgeving en hier kunt u de informatie er over lezen. Daarnaast geeft u door akkoord te gaan met onze AVG wetgeving aan dat u 18 jaar bent of ouder.
%d bloggers liken dit: