Waar moet je op letten met wiet kweken?

Geur bij wietkweken

Wietplanten zijn “aromatische planten”, dat betekent dat ze doorgaans een sterke geur afgeven. Bij sommige variëteiten kan deze geur ook bij de buren merkbaar zijn. Hoewel de hoeveelheid geur verschilt per ras zullen de planten nooit geheel reukloos zijn. Het aroma kan verschillen van een heel sterke wietgeur tot een fris en fruitig aroma. Voor de meeste mensen is wiet een zeer herkenbare geur.

 

De intensiteit verschilt niet alleen per ras maar is ook afhankelijk van de periode binnen de totale kweekperiode. Aan het begin van kweek zal de geur minder zijn, aan het einde is de geur veel intenser. Welk aroma de plant ook heeft, je wilt voorkomen dat het de aandacht trekt en de omgeving tot last brengt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om overlast tegen te gaan.

 

Voorkom een sterke wietgeur tijdens de kweek

Overlast van de geur komt vooral voor bij binnenkweek. Dat komt vooral door een gebrek aan luchtcirculatie. Enerzijds wil je de lucht zoveel mogelijk binnen houden en anderzijds wil je de lucht langzaam en onmerkbaar in de buitenlucht afvoeren. Tenzij het een grote hoeveelheid planten betreft in een woonwijk zul je met buitenkweek weinig overlast veroorzaken. In buitengebieden kan de geur zich goed verspreiden in de lucht waardoor er geen problemen zullen ontstaan. Houd er rekening mee dat de geur gedurende het kweekproces zal toenemen, ook bij het oogsten zal de geur sterker worden.

Geur bij wietkweken

Voorkomen en beperken van overlast

  • Luchtverfrisser: Met geurtjes en parfum kun je goedkoop de geur wat verbergen, je kunt ook wierook branden. Ga niet teveel spuiten met chemische middeltjes, dat is niet zo goed voor de luchtwegen.
  • Koken met smaak: Een tijdelijke maar wel lekkere oplossing is koken met aromatische geuren om de wietgeur te maskeren. Misschien af en toe de buren een pannetje aanbieden?
  • Koolstoffilters: Wanneer je serieus en langdurig wilt kweken is het gebruik van actieve koolstoffilters aan te raden. De hoeveelheid filters die je nodig hebt is afhankelijk van de oppervlakte. Wanneer je binnenshuis goed wilt oogsten spelen koolstoffilters een belangrijke rol.
  • Ventilatiesysteem: Welke methodes je ook toepast, zonder een goed ventilatiesysteem kun je beter niet beginnen. Kijk goed naar de omstandigheden, de mogelijkheden en beperkingen in jouw persoonlijke situatie.
  • Legaal: Veiligheid voor alles zorg er ieder geval voor als u medicinaal kweekt dat u of een pas heeft van PGMS of vrijstelling van de overheid of een medicinale verklaring hebt van een dokter daarnaast moet u er om denken dat het belangrijk is dat u de kweekruimte met nieuwe apparatuur heeft met Europees keurmerk en niet met tweedehandse producten gaat kweken.
 5,60
 5,60
 5,60
 5,60
 5,60
 5,60
 5,60
 5,60
 7,20
 29,95
 5,60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.