Voorgroeien

Ideale keuze voor beginners

Voorgroeien

In situaties waarin je de wietplant buiten wilt laten voorgroeien onder minder optimale weerscondities kun je binnen al een begin maken. Dan zal het plantje sterk genoeg worden, zonder de harde omstandigheden van slecht weer of een kou die plotseling komt opzetten. Om de risico’s van het verpotten zoals het beschadigen van de wortels te voorkomen is het raadzaam om direct de hennepzaden in een flinke pot van minimaal twintig liter te zaaien.

wietzaadjes laten ontkiemen

Voorgroeien kan iedereen met een simpele lamp

Je hoeft niet meteen een compleet professionele aanpak toe te passen, met een twintig Watt spaarlamp of een TL buis met wit licht kun je al prima aan de slag met groeien. Je moet ervoor zorgen dat het licht optimaal is, en dat de lamp op de juiste hoogte hangt. Dit is twee tot vijf centimeter boven de plant, het is wel afhankelijk van de lamp die je gaat gebruiken.

Let goed op met professionele lampen

Een verschil met professionele lampen is de hogere temperatuur, dan loop je het risico de planten te beschadigen of zelfs te verbranden. Wanneer de verlichting te hoog hangt zullen de planten te hoog uitstrekken waardoor ze zwakker worden. Wanneer de lampen te dichtbij hangen krijg je in het meest gunstige geval een lage maar compacte plant met een stevige stam die minimaal een halve centimeter dik zal zijn.

Autoflower wietzaden voorgroeien

Je hoeft niet te groeien op basis van wit licht, dat op het blauwe spectrum ligt, wanneer je Autoflowering zaden gebruikt. Dit soort zaden kunnen na ontkiemen direct overgaan naar warm licht op het gele spectrum. De zaailingen hebben verder geen extra voeding nodig, je kunt wel overwegen een wortel booster te gebruiken zoals de Star-T Booster. Hiermee zullen de wortels zich optimaal kunnen ontwikkelen waarmee de plant ook sterker zal worden. Daarmee is de plant beter bestand tegen invloeden als wind en regen, wat met name voor de buitenteelt van belang is.

Voorgroeien van je wietplant binnen voor buitenkweek

Wanneer de plant een hoogte van tien tot vijftien centimeter heeft bereikt, en het weer goed genoeg is zou je het plantje buiten kunnen zetten, eventueel in de volle aarde op een plek waar de meeste zon schijnt. Af en toe wat frisse wind is ook goed voor de plant, je kunt de plant verpotten naar een grotere pot op een zonnige plek.