Binnen autoflower wiet kweken

autoflower wiet binnen kweken

Binnen autoflower wiet kweken is niet moeilijk en net zo makelijk als buiten te kweken. Zeker niet als je de onderstaande kweektips in acht neemt. Autoflowering planten zijn een stuk eenvoudiger te kweken dan overige wiet soorten. De bloei start namelijk vrij snel en vanzelf. Je hoeft dus geen gebruik te maken van een ingewikkelde lichtcyclus. Als je binnenshuis autoflower wiet wilt kweken, kun je dus al binnen 60 dagen genieten van een rijke oogst. De planten blijven lekker compact wat de kweek op zolder of een leegstaande kamer makkelijker maakt. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je zelf binnen autoflower wiet wilt kweken. We hebben de belangrijkste stappen en wetenswaardigheden voor je op een rij gezet.

 

Handige tips voor het binnenshuis kweken van autoflowering planten

 

  1. Kwalitatieve autoflower wietzaden

 

In de eerste plaats is het belangrijk dat je start met het kopen van kwalitatieve autoflower wietzaden. Zo geef je jouw kweek een vliegende start, en weet je zeker dat de zaden op de juiste manier en onder optimale omstandigheden bewaard zijn. Uiteindelijk zie je dit terug in de oogst van jouw binnenkweek.

2. Voldoenautoflower wiet binnen kwekende kunstmatig zonlicht en een ruime kweekpot

Je kweekruimte kan bestaan uit een afgezet stuk van de zolder, een leegstaande kamer of een speciale kweektent. Natuurlijk voorzie je deze ruimte van kunstmatig zonlicht. Tegenwoordig zijn er goede kweeklampen verkrijgbaar. Kweek jouw autoflower binnen wietplant in een grote pot. Een inhoud van 20 liter is meestal voldoende. Voorzie deze van een luchtige aarde die niet al te veel voedingsstoffen bevat.

 

wietzaden planten

3 .De wietzaden planten

Maak de aarde vochtig voordat je de autoflower zaden gaat planten. Dit doe je door ze in kleine ondiepe gaatjes van 1 centimeter te stoppen. Dek de pot vervolgens af met plastic folie om een goede vochtigheidsgraad te kunnen creëren. Stel de lampen vervolgens in op 18 uur licht en 6 uur donker. Dit kun je natuurlijk ook handmatig doen.

 

  1. Ontkiemen van de autoflower wietzaden

 

Als je binnen en buiten autoflower wilt kweken, dan ontkiemen de zaden in de meeste gevallen binnen 3 dagen. Zodra de jonge wietplanten opgekomen zijn, kun je het folie van de pot afhalen. geef de jonge kiemen na ongeveer 6 à 7 dagen voor het eerst water. Uiteraard afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte.

 

  1. De juiste hoeveelheid voedingsstoffen

 

Als je binnen autoflower soorten gaat kweken, dan beginnen de plantjes na plusminus 3-3,5 week te bloeien. Je kunt er in deze periode voor kiezen om ieder geval extra voedingsstoffen toe te voegen aan het water dat je geeft. Houdt wel altijd de aanbevolen hoeveelheid aan die op de verpakking staat. Vanaf de 50e dag verminder je de de voeding. Uiteindelijk geef je de binnenwiet alleen nog maar water. Na een periode van 60-70 dagen is jouw autoflower wietplant klaar om geoogst, getopt en gedroogd te worden.

Weet je niet wat autoflower zijn ? Lees hier nog meer over autoflowers.

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.
Beste klant wij maken gebruik van de AVG wetgeving en hier kunt u de informatie er over lezen. Daarnaast geeft u door akkoord te gaan met onze AVG wetgeving aan dat u 18 jaar bent of ouder.
%d bloggers liken dit: