Beginnen met cannabis kweken

cannabis

Wanneer je regelmatig een joint rookt weet je dat het een dure hobby kan zijn. In coffeeshops wordt gebruikt gemaakt van het beperkte aanbod waardoor prijzen regelmatig omhoog gaan. Als je regelmatig wilt genieten van een lekkere joint maar liever niet een tweede hypotheek afsluit om deze te betalen kun je ook je eigen wietplanten kweken. In dit artikel helpen we je op weg de eerste stappen in wiet kweken te zetten.

Cannabis kweken met de SCROG-methode

Kan iedereen cannabis kweken?

Veel mensen zijn bang dat wiet kweken per definitie illegaal is, of dat het gewoon erg ingewikkeld is. Wees gerust, door het gedoogbeleid dat in Nederland van kracht is mag je vijf wietplanten particulier bezitten. Daar komt nog bij dat wiet kweken helemaal niet zo moeilijk is als je de juiste materialen gebruikt en de instructies netjes volgt. Als derde voordeel weet je zeker dat je een natuurproduct rookt zonder onbekende toevoegingen. Er zijn ook soorten die makkelijk te kweken zijn buiten.

 

Binnen of buiten telen?

Op basis van je eigen voorkeur en situatie kun je kiezen om binnen of buiten te kweken. Buiten heb je altijd de minste controle wat betreft de omstandigheden, denk aan zonlicht, neerslag en temperatuur. Binnen heb je meer controle met een grotere slaagkans. Voor beginners is het aan te raden de eerste kweek binnen uit te voeren.

 

Wat je nodig hebt om te beginnen

Cannabis kweken is niet zozeer moeilijk, je hebt er wel het een en ander voor nodig. Laten we het simpel houden en bij de basis starten.

 

  • Wietzaden: De keuze van de zaden is wellicht de voornaamste keuze die je zult maken tijdens het hele proces. De kwaliteit moet optimaal zijn, anders loop je het risico dat planten voortijdig afsterven of niet compleet tot bloei komen. Koop wietzaden altijd bij een zaadbank die je kunt vertrouwen.
  • Kweekmedium: Dit is geen paranormale tuinier, het kweekmedium is de bodem waar de planten op gekweekt worden. Dit kan aarde zijn maar ook kokos of hydro. Er zijn veel geschikte soorten ondergrond, met elk hun eigen kenmerken. Vergelijk vooraf de pluspunten en minpunten van elk kweekmedium.
  • Kweekvoeding: Een wietplant is een levend organisme, zorg dus voor de juiste voeding. Je hebt twee soorten voeding nodig; om te laten groeien en om te laten bloeien. Omdat er zoveel merken en producten zijn kun je wellicht door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast moet je ook rekening houden met de juiste dosering. Vraag advies bij jouw growshop voor de meest geschikte producten.
  • Licht: Als je binnen wilt kweken zul je gecontroleerd licht nodig hebben om daglicht na te bootsen in huis. De verlichting is doorgaans de grootste investering, hoewel beginners kunnen starten met wat goedkopere modellen om kosten te besparen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *