Waar koop je betrouwbare wietolie?

Wietolie maken

Betrouwbare wietolie?

Je kent het wellicht onder de naam wietolie, cannabis olie, THC olie, hennepolie of Rick Simpson olie. Allemaal namen voor een middel dat in toenemende mate wordt gebruikt door mensen die lijden aan uiteenlopende aandoeningen waaronder diabetes, kanker, Alzheimer, MS en ALS. Wat is wietolie en waar kun je dit kopen?

 Wietolie maken

Wat is wietolie?

De olie die afkomstig is van de bloemtoppen op de wietplant noemen we wietolie. Het is een dikke, kleverige substantie die met alcohol wordt bewerkt. Met alcohol worden de cannabinoïden uit de toppen onttrokken, met daarnaast ook terpentenen. Dat zijn werkzame stoffen met medicinale eigenschappen. Bij de productie van wietolie wordt de wiet in zuivere alcohol opgelost. De alcohol zal vervolgens verdampen, alleen de hars zal overblijven. De temperatuur voor verdamping van de alcohol ligt op 78 graden Celsius. Omdat THC krachtiger wordt naarmate de temperatuur stijgt, zal deze THC niet zo krachtig zijn als in andere toepassingen. Denk aan een spacecake die tot 190 graden Celsius verhit wordt. Daarmee is wietolie minder geschikt zijn om high van te worden, maar juist zeer geschikt voor de medicinale toepassingen.

 

Waar kun je wietolie kopen?

Je kunt legaal CBD olie kopen, een ander bestanddeel van hennep. Dat geldt niet voor wietolie, ook in de apotheek is het niet toegestaan wietolie te produceren of uit te geven. Dit komt door het THC gehalte in de olie waardoor het onder de opiumwet valt. Waar kun je dan goede wietolie kopen? Er zijn volop adressen online om deze olie te bestellen, maar met verschillende productieprocessen is het lastig om de kwaliteit te bepalen. Je zult moeten vertrouwen op de ervaring van gebruikers en op eigen inzicht moeten oordelen. Probeer zoveel mogelijk de kennis en expertise van de aanbieder te controleren.

 

Zelf wietolie maken

Je kunt ook zelf je eigen wietolie gaan maken, houd er wel rekening mee dat er veel processen bestaan, en je zult uit veel preparaten moeten kiezen tijdens de productie. Om de productie van wietolie wat eenvoudiger te maken zijn er tegenwoordig diverse eenvoudige preparaten beschikbaar wat de productie een stuk makkelijker zal maken. Doorgaans zullen deze preparaten geen bestrijdingsmiddelen, pesticiden of zware metalen bevatten.

 

Conclusie

Waarschijnlijk zullen apothekers in de nabije toekomst zelf de productie van wietolie gaat uitvoeren aan de hand van dezelfde preparaten die nu op voorschrift te verkrijgen zijn. Door meer ervaringen en onderzoeken naar de medicinale voordelen van wietolie zal de politiek ook het nut steeds meer gaan inzien. Dat betekent overigens niet dat rokers van wiet massaal wietolie zullen gebruiken, aangezien de THC bij verhitting door roken veel sterker zal zijn dan bij wietolie het geval is. Het is daarmee geen vervanging voor wiet roken.

Welke soorten voor medicinale olie maken?

Medcinale soorten

Medicinale soorten voor buiten