Cannabis Sativa

cannabis sativa

Cannabis Sativa

De naam Cannabis Sativa zal je wel bekend voorkomen, het is niet alleen de meest gebruikte vorm van cannabis, je hebt ook de meeste mogelijkheden met deze wietplant.

Hoe herken je een Sativa plant?

In de meeste gevallen zal de Cannabis Sativa een plant zijn met bovengemiddelde lengte en een kleur groen die lichter is dan bij andere rassen. De bloemen van de vrouwelijke planten hebben een grotere veerkracht in vergelijking met de Cannabis Indica. De bladeren hebben een smalle en lange vorm waar de Sativa plant direct aan te herkennen valt. Deze vorm biedt als voordeel de luchtcirculatie tussen de planten waardoor de planten beter kunnen groeien zonder schimmelvorming. Dat is met name in tropische gebieden een groot voordeel.

cannabis sativa

Hoe groeit een Sativa plant?

In vergelijking met andere soorten cannabis zal de Cannabis Sativa groter worden dan de rest. Deze groei vindt niet alleen plaats tijdens de groeifase, maar ook gedurende de bloeifase. Dat heeft te maken met de tropische oorsprong van deze Sativa rassen. Omdat dagen rond de evenaar het hele jaar rond nagenoeg even lang zijn, kunnen sativa rassen in een korte tijd de fotoperiode doorlopen. Dat is een groot contrast met de Ruderalis planten die juist tegenovergesteld zijn in karakter. De toppen van de Cannabis Sativa, ofwel de vrouwelijke bloemen, starten bij de knoppen. Dat is de plaats waar de bladeren uit de steel en takken groeien. Dan breiden de toppen zich vervolgens uit langs de takken en de steel. Bij andere soorten zullen er clusters rond de knopen vormen, dat is hier niet het geval. De bloemen van de Sativa hebben een lagere dichtheid in vergelijking met Indica bloemen, dat komt omdat Sativa planten tegelijkertijd groeien en bloeien. De vrouwelijke bloemen zijn daarentegen wel groter in omvang.

Hybride Cannabis Sativa

Omdat zuivere rassen van het Cannabis Sativa type ongeveer zes maanden nodig hebben om volledig te groeien, en tot bloei te komen, worden Sativa rassen vaak gekruist met Indica rassen. Dit maakt Sativa meer geschikt om binnen te kweken, de groeitijd en bloeitijd wordt hierdoor aanzienlijk korter dan bij het zuivere ras. De totale bloeitijd blijft wel langer in vergelijking met Indica planten.

Wat is Hybrid

Waar kun je de Cannabis Sativa voor gebruiken?

De Cannabis Sativa is veruit de meest populaire soort voor industriële doeleinden. Enkele voordelen zijn:

* De Cannabis Sativa planten zijn erg lang.

* De vezels zijn langer dan andere soorten.

Daarnaast leveren de Sativa rassen een high die energie geeft, het stimuleert de hersenactiviteit en geeft inspiratie. Het is ook een plant die de eetlust opwekt, met name zoete etenswaren. Dit neveneffect wordt gekscherend de “Munchies” genoemd. Voor medische doeleinden is dit een zeer waardevolle eigenschap voor mensen die chemotherapie ondergaan, HIV en AIDS behandelingen ondergaan of andere behandelingen volgen met misselijkheid en verminderde eetlust als bijverschijnselen.

Lees ook een van onze blogs:

Gefeminiseerde wietzaadjes

Wat is het verschil tussen Indica en Sativa?

Hybride groeikracht

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.