Cannabis kweken met de SCROG-methode

Scroggen

Cannabis kweken met de SCROG-methode

Wanneer je binnenshuis marihuana kweekt, heb je daarbij maar beperkte ruimte. Om de opbrengst te optimaliseren is de Screen of Green (SCROG) methode bijzonder nuttig: met deze tactiek maximaliseer je het oppervlak van de plant dat licht ontvangt, en zo de groei van de planten.

 

Misschien ken je de Sea of Green (SOG) wel, ook een populaire methode. De SCROG gebruikt hetzelfde principe, maar gebruikt daarbij een extra scherm dat de hoeveelheid licht op de planten nog groter kan maken. Het scherm maak je heel makkelijk zelf: zo kun je kippengaas of nylon gebruiken. Het moet gaten van ongeveer 5 cm doorsnee bevatten, en de rest van het scherm moet in staat zijn om de toppen van de planten tegen te houden.

ScroggenScrog methode

Het scherm ophangen

Het scherm kan het beste zo dicht mogelijk bij de lampen opgehangen worden. De planten worden op die manier getraind om zo veel mogelijk marihuana-knoppen te laten groeien op een plek waar ze toegang hebben tot het licht. Hoeveel planten je per scherm plaatst, is variabel: veel marihuanakwekers kiezen voor dertig per vierkante meter scherm. Minder kan echter ook; meer is onverstandig.

 

Alle marihuanasoorten die wij verkopen kunnen uitstekend gecombineerd worden met de SCROG-methode. Zeker voor de Sativa-soort is het scherm ideaal. Deze plant wil in zijn eerste weken namelijk nog wel eens flink uitspreiden. Een scherm zorgt ervoor dat de planten gemiddeld laag blijven en dat de knoppen onder het intense licht niet kunnen verbranden.

 

Het vegetatieve stadium

Om te weten hoe je zo veel mogelijk kunt produceren, is het belangrijk om te weten hoe je planten groeien. De Sativa-soorten die wij verkopen, zoals bijvoorbeeld de Sour Diesel, Citrus Super Haze,  wil je maximaal een paar weken in het vegetatieve stadium houden. De Indica-soorten, waaronder de Master kush,Hindu kush, OG Kush  hebben die grens niet omdat ze tijdens de bloei niet zo veel verspreiden. Je kunt ze daarom makkelijk langer in het vegetatieve stadium laten.

Cannabis kweken met de SCROG-methode
De planten ‘trainen’

De kern van de SCROG-methode is dat je de planten met behulp van het scherm kunt ‘trainen’ om meer knoppen aan te maken. Dat gaat heel eenvoudig. Zodra er een top door het scherm groeit, trek je hem terug naar beneden en bind je hem met tiewraps of plastic strips aan lege delen van het scherm vast. De plant maakt vervolgens een nieuwe top aan om naar het licht toe te kunnen groeien. Zo vertakken de planten steeds verder en wordt je uiteindelijke oogst steeds groter.

 

Hou in gedachten dat je meer takken krijgt wanneer je van constante verlichting terugschakelt naar 12 uur duisternis om de bloeiperiode te starten.

 

De bladeren snoeien

Natuurlijk is het belangrijk dat al die verschillende toppen voldoende licht blijven krijgen naarmate de planten verder groeien. Je kunt daarom een aantal van de grotere bladeren weghalen om de rest meer ruimte te geven. Let wel op dat je er niet te veel weghaalt! De planten zijn namelijk ook afhankelijk van diezelfde grote bladeren om genoeg energie te krijgen en om te zetten.

 

Optimale lichtcirculatie

Optimale lichtcirculatie

De SCROG-methode zorgt, al met al, voor een dikke haag van takken en toppen. Het is dus belangrijk dat je een goede lichtcirculatie hebt, om te hoge vochtigheid en bijvoorbeeld schimmelgroei te voorkomen. Ook kan het nuttig zijn om een cannabis-soort te gebruiken die resistent is tegen schimmel. Nog een tip: teel je marihuana in een tent, dan zijn luchtgekoelde lampen ideaal om de temperatuur en vochtigheid van het geheel te controleren!

 

Lees ook:

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.