Wat kan je doen tegen Toprot

toprot

Wat kan ik doen tegen toprot

Wat kan ik doen tegen toprot. Voor handige kweektips bent u bij ons op het juiste adres! Freeseedsonline.com! beschikt over een handige blog waar allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Maar niet alleen dat zich richt op medicinale markt maar ook op de dagelijkse problemen van kwekers.

Wat kan je doen tegen toprot?

Toprot is een aantasting van de bloem van de cannabisplant. Voor veel kwekers is toprot een echte nachtmerrie omdat het toprot meestal verschijnt wanneer je plant bijna klaar is en het je hele opbrengst kan verwoesten.

 

Wat is toprot?Wat kan je doen tegen toprot

Hoe ontstaat toprot?

Toprot ontstaat meestal door een te vochtige omgeving. Zorg daarom altijd ervoor dat je wietplanten zo droog mogelijk staan. Een oplossing om het te voorkomen is om je wietplanten in de avond binnen te zetten. Ook moet je je planten niet direct op de grond neer zetten maar op een ondergrond in de tuin.

Hoe herken ik toprot?

Toprot kan je herkennen aan bladeren die uit de toppen groeien. Als het blaadje droog is en je het er gemakkelijk af kan trekken dan is het bijna al wel zeker dat jouw wietplant toprot heeft. Let daarom altijd goed op en controleer je planten regelmatig.

 

Hoe verwijder ik toprot?

De makkelijkste manier op toprot te verwijderen is om alle grijze stukjes van je toppen er uit te trekken met je vingers. Je zult al gauw merken dat die stukjes er heel makkelijk af gaan en de toppen die gezond zijn wat moeilijker. Het is beter om toprot te voorkomen dan te bestrijden check daarom dagelijks je wietplanten als het toprot heeft en haal nieuwe toprot zo snel mogelijk weg aangezien toprot is razendsnel verspreid. Wat je ook kunt doen is azijn met een kwastje smeren op de plekken waar je de grijze stukjes hebt verwijderd. De schimmel resten overleven het zuur van de azijn niet. Let er wel op dat je azijn niet gaat sproeien omdat alles wat geraakt wordt zal niet meer verder groeien.

Lees een van onze andere blogs:

Bestrijding van spint?

Buiten Kweken voor beginners?