Wietplant klieven

wietplant online kopen
wietzaadjes kopen online

 

Bekijk hier onze reviews!

Uitstekend
Gebaseerd op 158 recensies
Tamaris Ilaria
Tamaris Ilaria
2023-08-22
Vandaag voor het eerst in deze winkel geweest and I loved everything about it. Er was gezellige muziek, een microscoop om naar de kristalletjes van buds te bewonderen(super super cool), en de eigenaar was echt heel gezellig, aardig en behulpzaam. We komen zeker weer terug!
Kosta Telo
Kosta Telo
2023-07-16
Top kwaliteit vriendelijke mensen zeker aan te raden
Chantal Bosman-Domburg
Chantal Bosman-Domburg
2023-07-06
Fijne winkel waar je goede uitleg krijgt over zaadjes en planten voeding
ChiRo
ChiRo
2023-06-14
The owner was very kind and helpful. He answered all my questions to my satisfaction and even teached me something new. As a first time customer I also received a discount which was quite nice, packed with a free soda for the hot weather, really great customer service. I can't wait to finally grow the seeds, I just have to wait till Germany finally allows it. 😄
Ritchie Van leeuwen
Ritchie Van leeuwen
2023-05-12
Een zeer goed georganiseerde webshop,problemen worden meteen opgelost,de reden van deze review is: ik bestel al een aantal jaar bij deze webshop nog nooit problemen gehad tot vandaag en op de manier hoe ik ben geholpen,petje af hoor daarom 5 sterren en deze review EEN ECHTE aanrader voor de medekweekers!
alex van nistelrooij
alex van nistelrooij
2023-05-07
Heb bij medere winkels in verleden besteld. FSO staat op 1 bij mij. Uitgebreid assortiment aan soorten. Snel en netjes bezorgd. Contact opnemen gaat vlot. Ik blijf zeker klant. Ga zo door FSO👌👌
Debbie Broos
Debbie Broos
2023-05-07
Goeie service, medewerker is vriendelijk en staat je netjes te woord.
Harmen Koning
Harmen Koning
2023-05-07
Goeie kwaliteit, vriendelijk en goeie service

 

Als het proces goed is verlopen, de wietzaden zijn ontkiemt, de plant heeft de groeifase goed doorstaan en tijdens de bloeifase zijn er mooie toppen aan de plant zichtbaar geworden kan je de plant nog gaan klieven. De plant is bijna klaar om geoogst te worden, maar om nog even wat dikkere toppen te krijgen gaan veel kwekers de wietplant klieven.

wietplant klieven

Hoe kan je een wietplant klieven?

De wietplant klieven kan je doen door de onderste zijtakken stevig te verbinden met een stuk touw. De touw verbind je vervolgens stevig om de stengel heen. Vervolgens heb je een scherp mes nodig om de mes door te stengel te snijden, trek de mes omhoog zodat je opening in de stengel creëert. Je maakt de opening net onder het touwtje. Je maakt een snede van ongeveer 10cm vanaf de grond omhoog. Het is niet de bedoeling dat de twee helfte weer bij elkaar komen. Je maakt daarom een snede van ongeveer 3 á 5 centimeter breed. Dit is afhankelijk van de dikte van de plant.

Autoflower klieven

Het is ook mogelijk om een Autoflower wietplant te klieven. Als de Autoflower wietplant in de eindfase zit van het kweekproces is het mogelijk om de wietplant te klieven. Wat er gebeurt als je een wietplant gaat klieven? De wiettoppen worden op deze manier dikker dan normaal. Wietplant klieven verhoogt ook het THC gehalte. Het klieven van een wietplant is niet lastig en heeft verschillende voordelen.

  • Verhoogt het THC gehalte
  • De wiettoppen worden dikker
  • De wiet wordt vaak lekkerder van smaak

Wietplant stressen tijdens de bloei

Het klieven van een wietplant is een techniek die afkomstig is uit Azie om een plant te stressen tijdens de bloeifase. De meeste kwekers zijn overtuigd dat het klieven van een wietplant verschillende voordelen heeft. Niet alle kwekers kiezen ervoor om gebruik te maken van deze techniek om de wietplant te stressen tijdens de bloeifase. Maar de meeste kwekers zijn er wel van overtuigd dat het goed is om een wietplant te stressen tijdens de bloei.

Krijg je meer THC door wietplant te klieven?

De meeste kwekers zijn er wel van overtuigd dat je meer THC op de wietplant krijgt door de wietplant te klieven. Er zijn een aantal belangrijke zaken die je dient te weten voordat je een wietplant gaat kleven.

  • Goed voor het THC gehalte
  • Maximaal 7 dagen voor de oogst
  • opbrengst te verhogen

Maak gebruik van een touwtje om te voorkomen dat de plant verder slijt.

Klieven van wietplanten

Ongeveer 7 dagen a twee weken voor de oogst kan je beginnen met het klieven van wietplanten. De wietplant zal hierdoor een kortere levensduur hebben, maar met wel met een sterkere THC gehalte. Het is daarom van belang om niet te vroeg te beginnen met het klieven wietplanten.

Voor een gezonde plant zijn kwalitatieve wietzaadjes van cruciaal belang. Bekijk ons ruime assortiment wietzaadjes.

Bekijk ook

Populaire wietzaden