Wietplant klieven

goedkoopste-wietzaden-van-nederland

 

Als het proces goed is verlopen, de wietzaden zijn ontkiemt, de plant heeft de groeifase goed doorstaan en tijdens de bloeifase zijn er mooie toppen aan de plant zichtbaar geworden kan je de plant nog gaan klieven. De plant is bijna klaar om geoogst te worden, maar om nog even wat dikkere toppen te krijgen gaan veel kwekers de wietplant klieven.

wietplant klieven

Hoe kan je een wietplant klieven?

De wietplant klieven kan je doen door de onderste zijtakken stevig te verbinden met een stuk touw. De touw verbind je vervolgens stevig om de stengel heen. Vervolgens heb je een scherp mes nodig om de mes door te stengel te snijden, trek de mes omhoog zodat je opening in de stengel creëert. Je maakt de opening net onder het touwtje. Je maakt een snede van ongeveer 10cm vanaf de grond omhoog. Het is niet de bedoeling dat de twee helfte weer bij elkaar komen. Je maakt daarom een snede van ongeveer 3 á 5 centimeter breed. Dit is afhankelijk van de dikte van de plant.

Autoflower klieven

Het is ook mogelijk om een Autoflower wietplant te klieven. Als de Autoflower wietplant in de eindfase zit van het kweekproces is het mogelijk om de wietplant te klieven. Wat er gebeurt als je een wietplant gaat klieven? De wiettoppen worden op deze manier dikker dan normaal. Wietplant klieven verhoogt ook het THC gehalte. Het klieven van een wietplant is niet lastig en heeft verschillende voordelen.

  • Verhoogt het THC gehalte
  • De wiettoppen worden dikker
  • De wiet wordt vaak lekkerder van smaak

Wietplant stressen tijdens de bloei

Het klieven van een wietplant is een techniek die afkomstig is uit Azie om een plant te stressen tijdens de bloeifase. De meeste kwekers zijn overtuigd dat het klieven van een wietplant verschillende voordelen heeft. Niet alle kwekers kiezen ervoor om gebruik te maken van deze techniek om de wietplant te stressen tijdens de bloeifase. Maar de meeste kwekers zijn er wel van overtuigd dat het goed is om een wietplant te stressen tijdens de bloei.

Krijg je meer THC door wietplant te klieven?

De meeste kwekers zijn er wel van overtuigd dat je meer THC op de wietplant krijgt door de wietplant te klieven. Er zijn een aantal belangrijke zaken die je dient te weten voordat je een wietplant gaat kleven.

  • Goed voor het THC gehalte
  • Maximaal 7 dagen voor de oogst
  • opbrengst te verhogen

Maak gebruik van een touwtje om te voorkomen dat de plant verder slijt.

Klieven van wietplanten

Ongeveer 7 dagen a twee weken voor de oogst kan je beginnen met het klieven van wietplanten. De wietplant zal hierdoor een kortere levensduur hebben, maar met wel met een sterkere THC gehalte. Het is daarom van belang om niet te vroeg te beginnen met het klieven wietplanten.

Voor een gezonde plant zijn kwalitatieve wietzaadjes van cruciaal belang. Bekijk ons ruime assortiment wietzaadjes.

Bekijk ook

Populaire wietzaden