Binnen autoflower kweken op een makkelijke manier

Autoflower wietzaden

Autoflower binnen kweken

Autoflower wiet is heel geschikt om binnenshuis te kunnen kweken. Je hoeft geen ingewikkeld lichtschema te hanteren, want deze wietsoort komt vanzelf tot bloei. Daarnaast groeit dit soort bijzonder snel. In veel gevallen kun je al rondom de 60 dagen oogsten. Als je een beetje slim kweekt, zou je dus maandelijks zelf kunnen oogsten. Aan de hand van het onderstaande stappenplan laat je niets aan het toeval over als je binnen autoflower wilt kweken en verzekerd wilt zijn van een goede oogst met een geweldige smaak.

Stappenplan binnen autoflower kweken

 

  1. Autoflower wietzaden kun je eenvoudig online bestellen. Doe dat wel bij een goede shop met verstand van zaken. Zo weet je zeker dat je jouw binnenkweek kunt beginnen met goede autoflowering wietzaden.

 

  1. Zorg voor een goed ingerichte ruimte met voldoende (kunstmatig) zonlicht. Dit kun je nabootsen met goede kweeklampen die je al dan niet automatisch aan en uit kunt laten gaan. Een ingerichte kweektent is ook een prima optie.

 

  1. Plant jouw autoflower wietzaden in een ruime pot waarin de wortels van de plant goed tot ontwikkeling kunnen komen. Vul deze met speciale aarde die lekker los van structuur en luchtdoorlatend is. Maak de aarde lekker vochtig en wacht een aantal uren met het planten van de zaden.

Autoflower wietzaden

 

 

 

 

 

 

Voldoende zonlicht en een goede luchtvochtigheid

 

  1. Plant de autoflowering wietzaden in gaatjes van 1 cm diep. Boots een kweekkas na door de pot te voorzien van plastic folie. Stel de lampen in op 18-6. Dat betekent 18 uur licht en 6 uur donker. Je zult merken dat de zaden al binnen 72 uur ontkiemen. Als dat gebeurd is, kun je het plastic weghalen. Begin met water en voeding na ongeveer 7-8 dagen. Dit kun je opvoeren naarmate de planten in bloei komen na 3 weken.

 

  1. Stop met het geven van voedingsstoffen en water als je dag 50-55 bent gepasseerd. De plant is nu bijna uitgebloeid en ook de toppen worden harder. Houd de plant nu goed in de gaten. Als je richting de 60-65 dagen gaat, kun je de plant gaan oogsten en de toppen gaan knippen en drogen.