Licht voor de wietplanten

Licht voor de wietplant

Licht voor de wietplant

licht voor de wietplant is van essentieel belang. Als je kijkt hoe zonlicht veranderd door regendruppels en dan een regenboog tevoorschijn komt zul je zien dat licht verschillende kleuren bevat net als een full spectrum lamp. De gemiddelde kleur van het licht wordt uitgedrukt in kleurtemperatuur (K) zichtbaar spectrum waaronder (rood en blauw) dit is ook de reden dat u plant groen is omdat het licht groen en geel terugkaatst. Dit licht wordt ook gebruikt om de fotosynthese te voeden. In wezen zal elke lamp groei veroorzaken alleen met optimale lichtkleuren zal de plant zijn werk goed doen hier onder vind je de juiste lichtkleuren voor een wietplant.

lees ook een van onze andere blogs: Wietkweken voor beginnersWiet oostenBud SwellingDieven en toppen

Licht voor de wietplant

Onder welke licht kun je allemaal kweken?

HPS licht voor de wietplant:

De afkorting van HPS is High Pressure Soduim. De beste HPS kweeklamp is (natriumdamp) zijn wel de beste lampen om wiet mee te kweken voor binnenteelt. De meeste kwekers gebruiken deze lamp omdat die de juiste kleuren bevat en in verschillende wattage te vinden zijn zoals de

150 watt 250 watt 400 watt en de 600 watt tegenwoordig bestaan er ook al 1000 watt HPS lampen die ook steeds meer worden gebruikt in de professionele hennepteelt in Amerika.

LED

De nieuwe trend op dit moment zijn led lampen en die zijn er in verschillende soorten verkrijgbaar en je ziet ook dat steeds meer mensen die gebruiken omdat het stroom scheelt maar ook omdat je wiettoppen niet verbranden en de plant lager houd dan bij een HPS lamp.

Enige nadeel is toch wel dat je minder opbrengst behaald maar daar in tegen wel weer lagere stroomkosten.

TL buizen

Deze lampen worden nog steeds wel gebruikt door oude kwekers voor het voor groeien en sommige gebruiken deze lampen ook nog wel voor het af bloeien alleen het grote nadeel is dat je weinig opbrengst behaald.

Lampen in het algemeen

Spectrum van het licht heeft bijna geen invloed op de kweek. Het beïnvloed wel zeker en de groeifase en de ontwikkeling van de plant op een positieve manier zoals de hardheid van de toppen en de opbrengst. Het is natuurlijk ook dat je hoe meer licht de plant ontvangt hoe sneller die gaat groeien en des te meer opbrengst die zal geven. En er zijn natuurlijk veel meer factoren waar je op moet letten zoals verse lucht, warmte, PH maar daar zullen wij meer over gaan schrijven in onze volgende blog.

meer weten over wiet kweken binnen:

 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.